5 motive pentru care afacerea ta are nevoie de servicii SEO

5 motive pentru care afacerea ta are nevoie de servicii SEO adfel.ro

Multi oameni de afaceri stiu sau considera ca stiu care sunt adevaratele beneficii oferite de serviciile SEO. Dar sunt ei constienti, cu adevarat, de plusul de valoare pe care aceste servicii il aduc companiei lor?

 

Procesul SEO si strategiile specifice implementate de specialistii care ofera servicii de optimizare site, vor imbunatati cu siguranta traficul organic generat in urma cautarilor in Google si alte motoare de cautare, precum si vizibilitatea generala a unui site.

 

Totusi, sunt doar acestea doua singurele valori reprezentative ale SEO? De ce este SEO atat de important?

 

Aceste 5 motive ar trebui sa ofere o claritate asupra serviciilor SEO si rezultatelor generate de bunele practici de optimizare site, indiferent de industrie sau dimensiunea afacerii, si de ce companiile au nevoie de SEO pentru a-si duce brandul la nivelul urmator.

 

Traficul rezultat in urma cautarilor organice reprezinta principala sursa de trafic pentru oricare site

 

Cea mai buna modalitate de a genera trafic gratuit si pe termen lung pe un site este obtinerea unor pozitii mai bune pe expresiile de interes in cadrul cautarilor pe Google. Desi nu este singurul motor de cautare, Google se afla, cu siguranta, pe locul intai in preferintele utilizatorilor, atat la nivel international, cat si in Romania, unde conform StatCounter.com, Google are un market share de peste 97%.

 

In aceste conditii oricare profesionist din domeniul SEO iti va spune ca optand pentru servicile SEO profesionale un business are posibilitatea de a obtine o crestere semnificativa a marimii sale, daca obiectivul stabilit este sa ajunga in primele pozitii din prima pagina a Google. Daca ai un site nou sau nu, dar nu esti foarte familiarizat cu ceea ce presupune promovarea online prin servicii SEO, trebuie sa stii ca acest proces poate dura intre 6 si 18 luni. Cu toate acestea procesul de optimizare a site-ului vizeaza aplicarea unor strategii pe termen lung, cu rezultate durabile si cu cel mai mare grad de intoarcere a investitiei.

 

Serviciile SEO conduc la construirea increderii si a credibilitatii

 

Obiectivul oricaror specialisti SEO cu experienta precum cei de la ADfel Digital Marketing este stabilirea unei baze solide pentru un site-ul unui business astfel incat acesta sa ofere o experienta cat mai placuta utilizatorilor si, in acelasi timp, implementarile de optimizare sa faciliteze o crestere cat mai usoara a pozitiilor pe cuvintele cheie alese, conducand la generarea unor rezultate de top prin afisarea site-ului la interogarile de cautare pe motoarele de cautare si generarea de brand awareness la nivel digital.

 

Serviciile SEO ofera o mai buna experienta a utilizatorului

 

Toata lumea isi doreste o mai buna pozitionare in cautari si vizibilitatea maxima insa doar putini realizeaza cat de important este designul, importanta amplasarii unor elemente vizale in locurile potrivite, navigarea facila si altele elemente ce determina o buna experienta a uilizatorului, iar aceasta din urma poate contribui la obtinerea unor clasamente de top in SERP.

 

Google stie si intelege cum sa interpreteze o experienta favorabila, dar si una nefavorabila, prima dintre acestea devenind un element cheie pentru un site-ul unui business de succes. Acest lucru se poate realiza si prin punerea informatiile de care au nevoie oamenii, intr-un mod rapid si usor.

 

Serviciile SEO au impact asupra ciclului de cumparare

 

Clientii fac intotdeauna propriile cercetari inainte de a lua decizia de achizitie in mediul online, la fel ca si in realitate, studii la nivel international aratand ca dese ori un utilizator online poate studia un produs pe trei magazine online diferite pana sa opteze pentru unul dintre ele. Avantajul oferit de procesul de optimizare prin servicii SEO este ca implementarea recomandarilor facute din partea unui profesionist vor rezolva, daca este cazul, o mare parte din problemele existente si va intari acele puncte slabe indentificate prin analiza SWOT.

 

Prin urmare, spre exemplu specialistii de la ADfel.ro ofera servicii SEO Bucuresti care de regula au un rol important si un impact vizibil asupra ciclului de cumparare. O companie care vrea sa devina cat mai cunoscuta si sa aiba vizibilitate trebuie sa lucreze la cresterea expunerii brandului pentru a putea stabili o conexiune cu potentialii clienti.

 

Serviciile SEO asigura cresterea engagement-ului, a traficului si a ratei de conversie la nivel local

 

Exista studii conform carora rata de conversie, prin implementarea strategiilor SEO, este de 3 ori mai mare decat rata de conversie din alte tipuri de promovare online si cu mult mai eficienta decat multe alte forme de promovare traditionale prin sisteme de expunere si afisare.

 

Spre exemplu, optimizarea site-ului la nivel local are in vedere targetarea unui public tinta dintr-o anumita regiune si cresterea traficului din cautarile locale sau pentru anumite zone. La nivel international tehnicile de optimizare Locala au devenit o parte fundamentala din succesul afacerilor mici si mijlocii.

 

Optimizarea unui site pentru maximizarea vizibilitatii la nivel local nu este atat de rau pe cat suna intrucat astfel de tehnici permit unei mici afaceri sa depaseasca marile branduri, oferind astfel posibilitatea de a avansa mai departe in alte regiuni sau chiar la nivel international.

 

De asemenea, prin SEO local se are in vedere si optimizarea anumitor specificatii geografice sau digitale precum datele de GPS (sau EXIF data), afacerea devenind astfel mai relevanta pentru  o anumita arie de vecinatate, iar potentialii clienti putand sa te gaseasca usor.

 

In acest mod, rata de conversie poate creste, tranzactiile fiind incurajate. Optimizarea locala se poate orienteaza catre un anumit oras, regiune sau chiar stat, daca ne raportam la SEO international, pentru a construi un mediu potrivit de transmitere a mesajului unui brand la nivel local.

The post 5 motive pentru care afacerea ta are nevoie de servicii SEO appeared first on exclusivNEWS.ro.