A început votul în Diaspora pentru turul doi. 100 de români au votat deja

A început votul în Diaspora pentru turul al dolea al alegerilor prezidenţiale. Primii români care şi-au exprimat votul la urne, au fost cei din Auckland, Noua Zeelandă, urmaţi fiind de românii din Australia.

Începând de azi, 22 noiembrie, timp de trei zile, românii din Diaspora pot vota în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Au de ales între Iohannis şi Dăncilă. Unul dintre ei, va fi noul Preşedinte al României pentru următorii cinci ani.

Prima secţie de vot din Diaspora care şi-ad eschis porţile, a fost cea din Auckland, Noua Zeelandă, aici până la ora 5,40 dimineaţa, ora României, votaseră deja 22 de români.

ÎnA ustralia au votat până la ora publicării acestei ştiri, 66 de români. În total, până la ora 5,40, ora României, 100 de români votaseră deja la urne în Diaspora.

17.471 au votat prin corespondenţă pentru turul doi, anticipat, iar votul lor va conta doar dacă au pus stampila pe unul din cei doi finalişti, Iohannis şi Dăncilă. În caz contrar, votul lor devine nul.

Românii din Diaspora pot vota şi mâine, 23 noiembrie şi pe 24 noiembrie, în intervalul orar 07.00 -21.00

În primul tur, în Diaspora au votat 675.348 de români, dintre care 25.189 au ales votul prin corespondenţă, iar 650.159 de români au mers la secţiile de votare în cele trei zile de vot.

The post A început votul în Diaspora pentru turul doi. 100 de români au votat deja appeared first on exclusivNEWS.ro.