A52 este cel mai accesibil smartphone Samsung, cu capabilități de vârf.

Pentru a păstra prețul noului său smartphone 5G la doar 500 de dolari, Samsung a trebuit să facă unele concesii strategice și să renunțe la unele funcții de dorit.

Pentru a păstra prețul noului său smartphone 5G la doar 500 de dolari, Samsung a trebuit să facă unele concesii strategice și să renunțe la unele funcții de dorit.

În ciuda a ceea ce Samsung v-ar face să credeți, noul Galaxy S22 nu este punctul culminant al progreselor generaționale în acest moment. Produsul de nivel mediu al companiei a fost, de asemenea, actualizat pentru 2021, iar Galaxy A52 5G ar putea fi telefonul perfect pentru dumneavoastra daca bugetul pe care il aveti nu va duce prea departe.

Având în vedere că Galaxy A52 5G costă aproximativ jumătate mai putin decât Galaxy S21, există o probabilitate destul de bună să aveți impresia că este si pe jumătate mai slab. Se dovedește, totuși, că cel mai nou mid-ranger de la Samsung împărtășește destul de multe caracteristici cu gama emblematică a companiei. Aceste caracteristici includ un ecran care se reîmprospătează la o rată de 120 de herți, o matrice de camere formată din patru lentile și conexiune 5G care este oferită fără costuri suplimentare.

Un afișaj full-HD de 6,5 inchi cu un decupaj perforat pentru camera selfie este situat în față. Afișaj cu rată de reîmprospătare ridicată care poate fi reglat la 120Hz sau 60Hz. Animațiile par fluide la 120 Hz, jocurile sunt mai captivante și chiar și sarcinile de rutină, cum ar fi răsfoirea unui flux, par clare. Fără îndoială, cea mai bună caracteristică a telefonului este afișajul.

Cu un spate din plastic și rame oarecum groase, Samsung a economisit, fără îndoială, bani pe design. În plus, procesorul Qualcomm Snapdragon 750G pe care îl folosește este mai puțin puternic. Totuși, nu se poate cere mult mai mult de la un smartphone nou, cu Android 11 preinstalat, impermeabilizare IP67 și o baterie considerabilă de 4.500 mAh.

Este bine construit. Deoarece se simte minunat, nu contează că nu este premium. Este clar că spatele este din plastic atunci când bateți pe el. Telefonul are o estetică modernă. Are rame proporțional înguste în jurul ecranului, colțuri curbate din plastic și un finisaj mat.

Cu cele spuse mai sus urmeaza intrebarea: Este nevoie de o husa pentru protejarea telefonului?

Răspunsul la această întrebare este că o husa Samsung A52 este esențiala, mai ales dacă doriți să vă protejați telefonul de tot felul de daune și zgârieturi. Nu este rău să plătiți câțiva dolari în plus pentru a vă proteja smartphone-ul, mai ales dacă plătiți deja sute de dolari pentru un telefon nou.

Protejarea gadgetului Galaxy care se încadrează la mijlocul intervalului de preț al companiei este ceva ce ar trebui să faceți dacă intenționați să îl utilizați în continuare pentru o perioadă semnificativă de timp în viitor.

Senzorul optic de amprentă din ecran este principalul dezavantaj al designului și al afișajului. Se simte prea jos pentru a fi folosit cu o singură mână. Rareori pot face ca cititorul de amprentă să deblocheze telefonul cu succes prima dată. Pur și simplu glisarea în sus și introducerea unui PIN este mai simplă în opinia mea.

Cu o iluminare excelentă, A52 5G poate capta videoclipuri 4K, ceea ce este bine, dar pe măsură ce se întunecă, zgomotul din imagine și artefactele sunt mai evidente. În mod ciudat, atunci când înregistrați videoclipuri 4K, stabilizarea optică a imaginii nu este o opțiune. Pentru a utiliza Super Steady, totuși, trebuie să reduceți rezoluția video la 1.080P, ceea ce este foarte eficient.

Camera selfie are un senzor de 32 de megapixeli și completul Samsung de capacități pentru mărirea ochilor, definirea liniei maxilarului și netezirea feței. Apoi există modul Fun, care permite ca filtrele AR să fie utilizate în afara Snapchat. Modul „Fun” este compatibil cu camera selfie, precum și cu camerele primare și de adâncime de pe spate.

Telefonul nou costa undeva la 1.400 lei, iar pentru caractersticile pe care la ofera, eu zic ca isi merita banii din plin.