Afacerea ta întâmpină dificultăți privind raportarea, reciclarea și valorificarea deșeurilor? Iată ce poți face!

Dacă și tu administrezi o companie care produce sau importă diferite bunuri, atunci cu siguranță știi cât de important este să te asiguri că toate operațiunile se desfășoară conform programului și a procedurilor. De aceea, atunci când trebuie nu numai să raportezi deșeurile de ambalaje, dar și să le reciclezi și să le valorifici până la țintele prevăzute în legislație, îți dai seama că toate aceste activități necesită timp, energie și alte resurse care ar putea fi utilizate pentru alte operațiuni. Din fericire, ai la dispoziție o soluție eficientă: poți oricând să apelezi la ajutorul unei Organizații de Îndeplinire a Răspunderii Extinse a Producătorilor (OIREP)!

 

OIREP: partenerul de încredere al afacerii tale

  • Beneficiezi de ajutor privind atingerea obiectivelor

 

Dacă prin activitatea businessului tău  introduci ambalaje în circuitul economic, atunci știi că trebuie să realizezi documentația necesară pentru autoritățile competente și să achiți taxele pentru Fondul de mediu. OIREP-ul preia toate responsabilitățile afacerii tale, cum ar fi: realizarea auditului intern, a evidențelor și a raportărilor, precum și optimizarea costurilor și desfășurarea tuturor activităților operaționale.

 

În plus, o Organizație de Îndeplinire a Răspunderii Extinse a Producătorilor îți oferă tot suportul necesar pentru activitățile de reciclare și de valorificare a deșeurilor. Obiectivele de reciclare și de valorificare sunt prevăzute prin lege, fiind împărțite în diferite categorii în funcție de tipul de ambalaj care e introdus pe piață. În caz contrar, în urma unui control fiscal, compania va fi nevoită să plătească o penalizare pentru diferența dintre cantitatea țintă și cantitatea efectiv valorificată.

 

Pentru a înțelege care sunt toate beneficiile de care dispune afacerea ta în urma parteneriatului cu un OIREP, intră pe Eco Synergy pentru detalii. Astfel, vei descoperi că o organizație cu experiență, formată dintr-o echipă de profesioniști care oferă servicii de mediu personalizate, reprezintă soluția ideală pentru a simplifica operațiunile afacerii tale!

  • Beneficiezi de un plan sustenabil

 

În prezent, întreaga societate este conștientă de faptul că poluarea reprezintă o adevărată amenințare pentru viitorul următoarelor generații. De aceea, este necesar să te asiguri că afacerea ta beneficiază de un plan sustenabil privind valorificarea deșeurilor produse și introduse pe piață. Fiindcă iei în serios importanța responsabilității sociale, vei descoperi că afacerea va fi percepută într-o lumină pozitivă de clienți și investitori. În egală măsură, poți optimiza fluxul de operațiuni și vei fi mereu la curent cu toate informațiile legate de trasabilitatea  deșeurilor și în ce condiții are loc procesul de reciclare/valorificare.

 

În plus, descoperă informații despre trasabilitate pentru a înțelege de ce planul sustenabil oferit de OIREP asigură eficiență și siguranță atât pentru afacerea ta, cât și la nivel global, pentru industria în care operezi. Indiferent de sectorul de activitate, procedurile de trasabilitate pun bazele unei economii circulare, care poate să protejeze atât operațiunile afacerii tale, cât și sănătatea mediului înconjurător și  a oamenilor.

 

În concluzie, o Organizație de Îndeplinire a Răspunderii Extinse a Producătorilor este un partener de încredere pentru viitorul afacerii tale. Te va ajuta să îndeplinești toate obligațiile privind raportarea, reciclarea și valorificarea deșeurilor, dar în același timp, te va susține în tranziția către o economie circulară și sustenabilă. Un plan sustenabil este necesar pentru a gestiona riscurile, pentru a îndeplini așteptările clienților și pentru a face pasul către schimbările impuse de o afacere de succes!

 

Sursă foto: Shutterstock.com

The post Afacerea ta întâmpină dificultăți privind raportarea, reciclarea și valorificarea deșeurilor? Iată ce poți face! appeared first on Tot Ceea Ce Este.