Aproximativ 20% dintre copiii din România ajung la şcoală cu maşina

În cadrul unui studiu online la nivel național realizat printre copiii cu vârste între 6 și 18 ani de platforma educațională Kidibot referitor modalitățile prin care ajung la școală, 26,65% au declarat că vin cu autoturismul.

Celelalte răspunsuri au fost:
“Pe jos” – au răspuns 47,84% (578 respondenți)
“Cu bicicleta/trotineta/skateboardul” – au răspuns 1,99% (24 respondenți)
“Cu mijloacele de transport în comun” – au răspuns 11,42% (138 respondenți)
“Cu autobuzul școlar” – au răspuns 10,35% (125 respondenți)
“Altele” – au răspuns 1,73% (21 respondenți)
Acest studiu confirmă trendurile îngrijorătoare din România de creștere a utilizării a mașinii personale.

“Apar o serie întreagă de probleme de sănătate imediate și viitoare, precum: sedentarism, obezitate, creșterea incidenței diabetului zaharat, scăderea posibilităților de concentrare, o lipsă de socializare. De asemenea poluarea crește, precum și timpul petrecut în trafic.” a declarat Alina Ferșeta, președintele Asociației StartEvo.

Acest studiu face parte din proiectul la nivel european “Detectivii Climei” organizat de ESA (European Space Agency) la care participă Școala Nr. 11 “Ion Heliade Rădulescu” din București. 2 grupe de câte 6 copii, din clasele a III-a și a V-a vor realiza un studiu similar doar pentru București.

La studiu au răspuns în total 1208 copii la nivel național în perioada 14 – 27 ianuarie 2020.

Studiul s-a realizat pe www.kidibot.ro.

Despre Kidibot

Kidibot este platforma educațională gratuită destinată copiilor de 6-18 ani pe care îi motivează să citească și să învețe mai mult folosind educația prin joacă, presiunea socială pozitivă, concursuri între echipe, inspirație de la personalități și multe altele. În acest moment, Kidibot este folosit de copiii din peste 39% din școlile din România.

În ultimii 3 ani de zile, platforma educațională Kidibot a câștigat 18 distincții diferite, printre care și Locul I la Gala Societății Civile 2018, The E-Education and Learning Merit Award @World Congress Information Technology 2019, Best Social Inclusion Startup la Startup Europe Awards, din cadrul Startup Europe Summit 2019, organizat de Comisia Europeană.

The post Aproximativ 20% dintre copiii din România ajung la şcoală cu maşina appeared first on exclusivNEWS.ro.