Aranjamente flori și farmecul acestora!

Natura, o minunăție pe care încercam sa o descoperim, să o înțelegem și să o explorăm. Cu toții încercam să gustam cât mai mult din ea când suntem in momentele noastre. Cel puțin cei din orașe, sunt mereu nerăbdători de o escală in inima naturii.

Haideți să vedem ce găsim in natura și suntem tentați să ducem cu noi acasă sau de multe ori să dăruim altora in diferite situații. Pe lângă poze și amintiri frumoase, evident acestea sunt nelipsite.

Sigur că ați ghicit! Flori! Și nu oricum, ci sub forma unor aranjamente, dacă sunt luate cu bună știință. Oare ce motiv avem sau ce explicație găsim când nu exista eveniment, onomastică, nunta, botez… fără aranjamente flori.

Florile sunt cea mai apreciata parte a naturii! Acum, clar unii dintre noi vor spune că nu este adevărat, că munții, râurile….sunt cele mai frumoase. Așa este, au dreptate! Dar dacă vrem să ii transmitem cuiva din dragostea pe care i-o purtam, nu putem să ne prezentam la ușa cu un munte sau un râu. Mai glumim și noi! Florile sunt partea nelipsită a cadoului, a evenimentului, a momentului de neuitat. Cum spui când mergi in vizită la cineva drag? “Pai, să vedem ce cadou ii luam, iar in drum cumpărăm un aranjament floral.” V-ați recunoscut? Atunci suntem de acord că sunt nelipsite!

Mulți preferă un aranjament flori din săpun. Le comandă online, e mult mai simplu, efort spre zero. Adevarul e că ajung prin curier la ușa casei, chiar când avem nevoie de ele, in general chiar ambalate.

Acum, fiecare pune in balanță și alege în funcție de posibilități. Iar dacă vreți să mergeți pe flori naturale, la mare căutare sunt buchetele de flori fără folie din plastic. Plasticul nu face parte din natura și nu își merită locul acolo. Eventual putem opta pentru hârtie tip ziar, asta dacă ținem mortiș să-l ambalăm. Altfel, el arată spectaculos simplu și transmite mesajul cu brio. Dacă totuși nu te poți abține și simți că lipsește ceva, putem opta pentru o fundiță simplă!

Ai însă varianta de flori din săpun, care rămâne una excelentă ținând cont că nu necesita îngrijire și rezistă eroic cu anii.

Florile au fost oferite prima data cu sute de ani in urma. Oare acei oameni vroiau să transmită alt mesaj? Nicidecum! Ba chiar florile, multe dintre ele, erau considerate vindecătoare. Din unele se făceau licori care tratau anumite boli sau loțiuni cu, care tratau rănile sau diferite eczeme. Din toate astea, realizăm practic cât de apreciate au fost și sunt florile. Această bogăție parcă fără sfârșit a naturii.

Dacă am reușit să va imprimăm măcar jumătate din aprecierea noastră față de flori, înseamnă că articolul și-a atins obiectivul și poate privim altfel natura. Deși nu pare, aceasta se consumă datorită acțiunilor noastre ca oameni.

Închidem articolul prin a va ura “Petreceri minunate!” și nu uitați de flori. Asta bineînțeles dacă vreți ca totul să decurgă bine! In dragoste, familie, aranjamentele florale au un rol imbatabil. Nu exista ceva mai magic decât florile și puterea lor de a șterge, vindeca și cele mai adânci răni.