Biografia unui avocat de succes – Maestrul Av. Dr. Măduța Sorin-Dinu

În rândurile care urmează vi-l prezentăm și vi-l recomandăm în același timp, pentru cei care incă nu îl cunosc (probabil puțini ca număr) pe Maestrul Avocat Dr. Măduța Sorin-Dinu, din cadrul Baroului București.

În randul colegilor avocați, este considerat un Maestru, în adevăratul sens al cuvântului și un OM pe care se pot baza cei care au nevoie de Domnia Sa. Se pot scrie multe Pagini într-o prezentare sumară a acestui Mare Avocat și Maestru în Știința  Dreptului.

Maestrul Av. Dr. Măduța Sorin-Dinu a avut onoarea să fie format de primul Decan al Baroului București, de după 1989, Maestrul Av. Niculae Cerveni, al cărui apropiat a fost până la decesul acestuia în anul 2004.

A pătruns în tainele profesiei “cu dreptul” în cea mai mare Casa de Avocatură din Romania, de după Revoluție, unde în foarte scurt timp, la vârsta de doar 32 de ani, cât avea în anul 2001, a fost desemnat cel mai apropiat colaborator al Av. Niculae Cerveni, care la acea vreme avea peste 200 de avocați în Birourile Domniei Sale.

Nici până la aceasta oră, în Romania nu există o Casă de Avocatură de o asemenea anvergură și efectul colaborării Maestrului Av. Dr. Sorin-Dinu Măduța cu Maestrul Niculae Cerveni se vede în toată cariera fulminantă a acestuia, de după decesul ilustrului avocat Cerveni, în anul 2004.

Ulterior, ca toți cei care trăiesc în România, Maestrul s-a izbit de neajunsurile și lipsurile sistemului social, dar întotdeauna a găsit cele mai bune soluții pentru clienții Domniei Sale, în problemele juridice în care a fost solicitat.

Maestrul Av. Dr. Sorin-Dinu Măduța a fost în anul 2008 cel mai tânăr Candidat din istoria Baroului București (având atunci 38 de ani), la Demnitatea de Decan al Baroului București, unde datorită vechilor mentalități nu a reușit să obțină voturile necesare preluării respectivei funcții.

În anul 2011 a candidat din nou, însa gândirea colegilor, că un confrate de 42 de ani ar putea să fie într-o Demnitate unde cei dinainte aveau cel puțin 55 de ani, a avut deasemenea efecte și nu a fost ales.

A avut deasemenea nenumărate apariții televizate, în perioada 2010-2014, pe diverse teme juridice de importanță foarte mare la nivel național, unde a fost invitat în calitate de Expert, la acea vreme.

Acum, în anul 2019, și-a depus, la solicitarea multor colegi, după 8 ani de zile, Candidatura la Demnitatea de Decan al celui mai mare Barou din Romania, care numără în prezent peste 9.000 de avocați ce își exercită profesia, Baroul Bucuresti și pentru Consiliul Baroului București, venind cu mult curaj din afara sistemului respectiv și având șanse mai mari ca niciodată să câștige un loc în Conducerea acestei Megainstituții profesionale.

În anul 2006 a fost în discutii pentru a fi Ministrul Justiției, însă, ca în politică… a aparut “din altă parte” Domnul Cătălin Predoiu, care a fost Ministru Justiției nu mai puțin de 8 ani de zile ulterior.

Maestrul Av.Dr.Sorin-Dinu Măduța, prin corectitudinea de care a dat dovadă permanent și prin faptul de a fi un om demn nu a recurs la niciun compromis pentru a fi numit în vreo funcție, preferând să își vadă cât mai bine de Profesia de Avocat, care pentru Domnia Sa, reprezintă viața lui.

Are o activitate profesională extraordinară, neîntreruptă de peste 23 de ani în domeniul juridic, din care peste 20 de ani doar în cadrul Baroului Bucuresti și un procent covârșitor al cauzelor câștigate în instanță, greu de egalat de altcineva, de aproximativ 90%.

Domnul Avocat s-a specializat în toți anii aceștia în mai multe ramuri ale Știintei Dreptului, cum ar fi: Drept civil și Procedură civilă, Drept penal, Dreptul muncii, Contencios administrativ și fiscal, Dreptul familiei, Drept comercial și dacă am omis o anumită materie, ne cerem scuze!

A fost solicitat în cele mai mari, complexe și grele dosare, atât civile, cât și de natură penală, pe care le-a dus la sfârșit de cele mai multe ori, obținând cea mai bună soluție, care putea fi obținută legal.

Orice litigiu de natura juridică i-a fost încredințat spre analiză, nu a zis niciodată că nu știe sau că nu poate să se ocupe de cazul respectiv, indiferent de complexitatea situației juridice respective.

Maestrul a găsit întotdeauna cele mai bune soluții juridice spre a veni în sprijinul și ajutorul celor care au apelat la Domnia Sa, în limite pecuniare  suportabile, dar și în funcție de complexitatea dosarelor respectivilor clienți. Dintre persoanele fizice care au fost reprezentate de Maestru, foarte puține nu au fost pe deplin mulțumite, însă nu poți mereu să mulțumești pe toată lumea, parte dintre aceștia venind să-l angajeze când șansele de câștigare a cauzelor lor erau aproape zero,  sub procentajul minim de apreciere.

Cu toate acestea, au fost multe dosare câștigate și care la început nu erau cotate cu șanse de câștig.

Multe instituții din România au fost reprezentate cu profesionalism maxim de Maestru și există astăzi datorită rezultatelor pozitive obținute de către acesta.

Datorită profesionalismului său a avut colaborări cu multe Universități de Stat și Private din România, pe care le-a ajutat “să nu ajungă” în situații critice, situații urmărite probabil de diverse “grupuri de interese” cu scopuri contrare acelor instituții.

A avut deasemenea colaborări și cu Academia Oamenilor de Știință, precum și cu Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității de Stat din Oradea, între anii 2008-2011, când respectiva instituție, alături de Universitatea din Oradea, a fost nevoită să treacă prin momente foarte grele, declanșându-se împotriva acestora nu mai puțin de 24 de procese, la Curtea de Apel București.

În final toate procesele respective au fost câștigate de către Maestrul Av. Dr. Măduța Sorin-Dinu, cu toată oponența factorilor influenți. Justitia a Triumfat, ajutată fiind de profesionalismul remarcabil al Maestrului.

Maestrul Av.Dr.Sorin-Dinu Măduța este un avocat renumit și de mare suces profesional, dar în primul rând este un OM cu o atitudine, demnitate, profesionalism, seriozitate și competență greu de egalat. Este un OM DE ONOARE.

Este un om corect și înțelegător față de oameni, este punctual și nu agreează persoanele neserioase sau care nu își respectă angajamentele luate, în raporturile de colaborare cu Domnia Sa.

Asa cum am spus, s-ar putea scrie cărți privind Biografia acestui Mare Avocat, însă cred ca s-ar supăra deoarece, în cazul Domniei Sale, întotdeauna faptele trebuie să vorbească.

Mai multe ce-ar fi de spus despre acest Maestru al Avocaturii Românesti… si de ce nu, chiar Europene?! Ar fi multe de spus, dar timpul dumneavoastră, ca și al meu, este foarte important și prefer să vă convingeți singuri, apelând cu încredere la serviciile Domniei Sale, atât pe linie de Consultanță, cât și de Reprezentare în Instanțe, în orice Spețe din orice  domeniu juridic, cât și la orice nivel de competență materială sau teritorială a instanțelor.

Domnia Sa a avut Cauze pe care le-a reprezentat aproape la toate instanțele existente în România, unde a înregistrat succese neașteptate de multe ori și prin urmare, dacă situația o impune și cineva are nevoie de serviciile sale, Maestrul va merge acolo unde este nevoie de Dumnealui, indiferent de zona geografică a țării noastre, daca i se va solicita. Garantăm pentru aceasta, în fața oricarei persone, deoarece il cunoaștem pe acest OM.

Pentru informatii de specialitate, litigii izvorâte sau în curs de desfășurare precum și consultații sau consultanță juridică, este apelabil de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-19.00, la numerele de telefon: 0729.159.587 sau 0745.666.446 sau pe pagina sa profesională de Facebook AICI.

Sa-i urăm SUCCES Maestrului în Alegerile care urmează pentru Conducerea Baroului București și să apelam cu încredere la Domnia Sa în orice problemă de natură juridică.

Cabinet de Avocat “Măduța Sorin-Dinu”
Sediul Principal:  București.
Tel.:  0729.159.587 / 0745.666.446

Articol scris de Lector univ. Dr. Farmacist Primar Alice Piperea

Despre Alice poți afla mai multe AICI.
Cu Alice poți intra în contact pe Facebook și poți lua legatura cu ea dacă ai nevoie de lecții de pregătire la chimie pentru BAC sau pentru admitere la facultate.
Dacă articolele ei ți se par interesante, te poți abona gratuit la 
website-ul ei și vei primi toate aceste articole, imediat după publicare, în căsuța de e-mail.