Care sunt beneficiile terapiei online?

Terapia online nu este doar pentru blocaje. Este la fel de eficient ca terapia în persoană – și are și o mulțime de beneficii suplimentare. Iată de ce ar putea fi potrivit pentru tine.

Cu toții am devenit mai dependenți de tehnologie în ultimii ani – pentru cumpărături, învățare, socializare – aproape fiecare aspect al vieții. Iar terapia este un alt serviciu valoros pe care acum îl putem accesa online, oriunde și oricând ni se potrivește. Dar terapia online nu este doar pentru blocaje. Beneficiile terapiei online sunt acum recunoscute pe scară largă. Așa că este aici pentru a rămâne – chiar și după COVID.

Se preconizează că creșterea terapiei online va continua chiar și după pandemie. În timp ce blocajele au forțat viața – și terapia – online, cercetările arată beneficiile unui chat video terapeutic online. Este la fel de eficient ca terapia în persoană și vine cu o serie întreagă de beneficii suplimentare. Acestea includ pragmatice precum comoditatea și costul – dar și altele mai puțin evidente, legate de relația terapeutică.

Deci, dacă vă gândiți să faceți pasul și vă întrebați dacă este potrivit pentru dvs., citiți mai departe pentru a afla mai multe despre beneficiile terapiei online și despre cum puteți începe.

Ce este terapia online?

Terapia online este exact așa cum pare. Este la fel ca terapia în persoană: singurul lucru care se schimbă este decorul.

Au trecut vremurile în care singura modalitate de a obține sprijin pentru sănătatea mintală era pe canapeaua unui terapeut. Odată cu creșterea terapiei online, acum puteți vorbi cu un psihoterapeut online calificat oriunde și oricând vi se potrivește. Sprijinul de care ai nevoie este literalmente la îndemâna ta.

A spune că tehnologia ne-a revoluționat viețile este o subestimare. Takeaway-ul nostru chinezesc favorit poate fi în farfurii noastre cu câteva clicuri pe un buton și câteva glisări ar putea fi tot ce ne trebuie pentru a găsi dragostea. De asemenea, ne-am obișnuit mai mult cu programările online de la medicul de familie în timpul pandemiei. Așa că este firesc să ne dorim aceeași comoditate și ușurință atunci când vine vorba de îngrijirea sănătății noastre mintale. La urma urmei, începerea terapiei necesită curaj. Este un pas suficient de mare, fără să vă faceți griji cu privire la orarele autobuzelor, îngrijirea copiilor sau distanțarea socială.

Terapia online nu este un concept nou – există de ceva vreme. Dar din ce în ce mai mulți dintre noi au văzut beneficiile terapiei online în ultima vreme, în special din cauza COVID. Când au fost instituite măsuri mai dure de izolare , sesiunile de terapie au trebuit să devină digitale și mulți clienți au considerat că sprijinul virtual este de neprețuit. Dar există o mulțime de beneficii suplimentare dincolo de ușurința de acces în timpul unei pandemii.

Trauma colectivă pe care am trăit-o cu toții în timpul pandemiei înseamnă, de asemenea, că nevoia de terapie este mai mare ca niciodată. Potrivit unui studiu din 2021 al Centrelor pentru Controlul Bolilor din SUA , a existat o creștere semnificativă a anxietății și a depresiei de când a început pandemia. Și asta este complet de înțeles. Deși lucrurile se îmbunătățesc, cercetările arată, de asemenea, că consecințele asupra sănătății mintale ale pandemiei se pot agrava pe măsură ce lucrurile continuă și pe măsură ce ne luptăm cu oboseala provocată de pandemie .

Indiferent dacă vrei să-ți atenuezi anxietățile, să te confrunți cu o fobie sau pur și simplu să devii un tu mai bun, terapia online îți permite să accesezi toate aceleași mecanisme de coping pe care le-ai face într-o sesiune în persoană. Un psiholog senior vă va ghida pe calea cea bună folosind terapii precum Terapia Cognitiv Comportamentală (CBT) , Terapia Schema sau Terapia Comportamentală Dialectică (DBT) . Dar o vor face doar prin telefon, tabletă sau laptop.

7 beneficii ale terapiei online

Există o mulțime de avantaje ale conectării cu un psiholog online – atât pragmatice, cât și emoționale. Pentru mulți dintre noi, a face saltul și a începe terapia poate fi puțin descurajantă. S-ar putea să vă simțiți mai confortabil având un apel video cu terapeutul dvs. în timp ce câinele dvs. este înghițit de picioare. Sau poate că nu sunt suficiente ore în zi pentru a merge la biroul terapeutului tău între serviciu și ridicarea copiilor de la școală.

Cu avantaje, inclusiv accesibilitate, cost, timp, confidențialitate – nu este surprinzător că tot mai mulți dintre noi apelează la web pentru asistență. Și nici măcar nu trebuie să fii prea cunoscător în digital pentru a începe. Unele dintre beneficiile cheie ale terapiei online includ:

  1. Accesibilitate . Există o mulțime de bariere fizice în calea accesului la terapia în persoană. Este posibil să locuiți într-o zonă rurală sau să nu conduceți. Dacă aveți un handicap fizic, străbaterea orașului ar putea fi un pic un coșmar. Sau să-ți părăsești patul poate părea aproape imposibil atunci când te simți defavorizat. Terapia online ajută la eliminarea acestor obstacole geografice deoparte. Distanța nu mai este o barieră pentru că există cineva gata și așteaptă să te ajute cu un clic pe un buton – chiar acolo pe telefon, tabletă sau laptop.
  2. Timpul . În viețile noastre agitate, „timpul pentru mine” poate fi greu de găsit. S-ar putea să ai un program frenetic și să lucrezi neregulat. Sau poate ești un părinte singur sau un îngrijitor care se confruntă mereu contra cronometru. Terapia online se potrivește programului dvs., astfel încât să puteți discuta cu un terapeut oricând și oriunde vă convine – fie că este un apel video rapid introdus înainte de naveta de dimineață sau un chat live la îndemână chiar înainte de a pune copiii la culcare. Este important să ne asigurăm că mintea noastră merge bine. Și strângerea unei sesiuni de terapie rapidă după cină sau chiar înainte de tura noastră de noapte ar putea face toată diferența.
  3. Confidențialitate . Îți faci griji că te lovești de un vecin băgacios în sala de așteptare? Sau poate preferați să discutați despre cum vă simțiți în limitele propriei case? Pentru unii, terapia online oferă un sentiment reconfortant de intimitate. În plus, există o mulțime de măsuri de securitate pentru a vă proteja confidențialitatea online – de la servicii de criptare de înaltă calitate la protecția împotriva virușilor și a parolelor.
  4. Confort acasă . Să recunoaștem: a ne deschide și a vorbi despre cum ne simțim cu adevărat poate fi greu. Chiar dur. Dar, uneori, lucrurile mărunte sunt cele care fac totul mai ușor. Unii dintre noi s-ar putea simți mai confortabil să deschidă online decât în ​​persoană. Poate fi mai puțin descurajantă. Sau poate te-ai simți mai în largul tău dacă ai putea să te ghemuiești pe canapea cu o pereche confortabilă de papuci de dormitor.
  5. Cost . Lumea ar fi un loc mai fericit dacă toată lumea ar putea accesa terapie, nu doar câțiva aleși. Dacă nu ai nevoie de bani și terapia în persoană pare costisitoare, terapia online ar putea fi o cale de mijloc bună. Adesea, oferă o flexibilitate mai mare: de exemplu, s-ar putea să profitați de perioade mai scurte de sesiune sau de opțiuni de terapie prin mesagerie în direct, care sunt la fel de eficiente, dar mai accesibile.
  6. Distanțarea socială . COVID-ul a avut un impact uriaș asupra bunăstării noastre mentale. Și dacă deja vă simțiți nervos în legătură cu întâlnirea de oameni noi față în față, aceasta este o anxietate și o barieră în calea terapiei pe care le puteți evita cu ușurință. Deși liniile directoare privind distanțarea socială s-au relaxat în multe jurisdicții, este încă recomandată în multe locuri – și mulți dintre noi sunt încă reticenți în a întâlni profesioniști în persoană când există o altă opțiune. De asemenea, poate fi pur și simplu mai greu să rezervați întâlniri în persoană. Din fericire, niciuna dintre aceste griji nu se aplică sesiunilor online. Veți primi în continuare asistența expertă de care aveți nevoie. Poți încă să lucrezi și să ai grijă de sănătatea ta mintală. Dar poți face acest lucru din confortul (și siguranța) propriei case.
  7. Perspective mai mari . Terapia online îți oferă șansa de a-i arăta terapeutului tău mediul de acasă – ceea ce poate oferi indicii utile pentru terapia și tratamentul tău. Ducând conversația dincolo de limitele biroului unui terapeut fizic, poate insufla noi energie și posibilități în procesul terapeutic. În cartea ei Unlocked: Online Therapy Stories , Anastasia Piatakhina Giré spune: „…un terapeut online curios și priceput poate profita la maximum de cadourile neașteptate pe care terapia „ecran” le oferă – fie că este vorba de intruziunea unui animal de companie, a unui părinte care intră în ea. sesiune sau un client care își duce terapeutul într-o excursie afară.”

Să avem grijă de mintea noastră este mai important ca niciodată. Deci, dacă te gândești să faci pasul, acestea sunt doar câteva motive pentru care terapia online ar putea funcționa pentru tine. Aflați mai multe despre cum funcționează – și despre cum puteți începe cu Nexyo.

Este eficientă terapia online?

Dar funcționează? Da. Chiar face. Terapia online este mult mai mult decât un chat la telefon. Cercetările arată că terapia online este la fel de eficientă ca și sesiunile în persoană .

Să luăm , de exemplu, terapia cognitiv-comportamentală (TCC) . S-ar putea să fi auzit de el înainte pentru că este un tratament eficient când vine vorba de depresie, tulburări de anxietate, tulburări de alimentație, panică, PTSD, tulburare bipolară, psihoză și fobii (inclusiv agorafobie și fobie socială). În esență, CBT se bazează pe ideea că gândurile, sentimentele noastre, ceea ce facem și modul în care se simte corpul nostru sunt toate interconectate.

Multe studii au descoperit că CBT online este cel puțin la fel de eficientă ca terapia în persoană pentru o serie de dificultăți de sănătate mintală, inclusiv anxietatea, depresia și tulburările de panică. Un studiu din 2018 publicat în Journal of Psychological Disorders a constatat că CBT online a fost „la fel de eficient ca CBT față în față”. Și o analiză din 2020 a 17 studii a constatat că CBT online pentru depresie poate fi de fapt mai eficientă decât terapia față în față.

În multe cazuri, este vorba pur și simplu de a găsi terapeutul potrivit – cineva în care poți avea încredere pentru a te ghida în direcția corectă. Poate fi adesea un caz de încercare și eroare. Cu toții suntem unici, ceea ce înseamnă că toți avem propriile noastre probleme diferite la care vrem să lucrăm. Dar, din fericire, multe practici vă permit să schimbați terapeutul gratuit dacă nu vi se pare corect de prima dată.

În cele din urmă, când totul se rezumă la asta, schimbarea reală și de durată începe și se termină cu tine. Nu contează dacă începi acea călătorie în biroul unui terapeut sau în spatele unui ecran de computer, punând în treabă, faci primul pas pentru a deveni un tine mai sănătos, mai fericit.