Cât de mult contează aspectul danturii în viața de zi cu zi?

Mai este nevoie să am dinți frumoși, dacă port mască aproape tot timpul? Este o întrebare pe care și-o pun multe persoane care evită în această perioadă de pandemie să apeleze la servicii de estetică medicală. Răspunsul este: da! Și asta, pentru că, deși nu toată lumea cu care ne întâlnim are posibilitatea să ne mai vadă dantura sau zâmbetul, în familie, printre prietenii apropiați sau chiar și singur în fața oglinzii, stima de sine îți va crește, dacă îți vei îmbunătăți aspectul danturii, conform studiilor de specialitate.

Aspectul contează?

Felul în care te simți tu în pielea ta este cel mai important. Și este incontestabil faptul că aspectul unei persoane, de la păr, dantură, ten, haine etc. contează foarte mult în relațiile sociale. Așa cum te preocupi de igiena personală, de tuns și aranjat părul, de alegerea hainelor și încălțărilor care să te reprezinte și să te facă să te simți mai bine, tot astfel contează și starea în care se află dantura ta.

Specialiștii în domeniu au efectuat o serie de studii care să arate impactul aspectului danturii asupra stimei de sine a unei persoane și asupra relațiilor sociale, inclusiv a celor de cuplu.

Stomatologia oferă în prezent o mulțime de soluții pentru adulții care doresc să-și îmbunătățească aspectul, masticația și stima de sine. Tratamentele și procedurile de estetică dentară pot să difere și pot implica și abordări ortodontice: o persoană poate avea nevoie de aparat dentar pentru a-și îndrepta dinții, iar o alta poate avea nevoie doar de albire. Pentru alți pacienți, poate fi necesară aplicarea de fațete dentare. Clinicile Omega Omnident oferă o multitudine de variante pentru pacienții care vor să aibă dinți mai albi, mai drepți, mai frumoși și mai sănătoși.

Concluziile studiilor clinice efectuate de-a lungul timpului cu privire la efectele ameliorării aspectului dinților au arătat o creștere considerabilă a stimei de sine la pacienții care au beneficiat de aplicarea de fațete dentare pe dinții care nu mai puteau fi recuperați prin alte metode, din perspectiva aspectului. Acest lucru a influențat pozitiv și interacțiunile sociale ale acestor persoane, care nu au mai evitat să zâmbească sau să comunice verbal cu cei din jur.

Chiar și în prezent, în condițiile speciale în care trăim, aceste lucruri contează. Indiferent că lucrezi de acasă și participi la ședințe de serviciu online, de la distanță, aceste amănunte rămân importante.

De asemenea, aspectul danturii contează foarte mult și într-o relație de cuplu, în care zâmbetele și săruturile contribuie la sudarea unei relații, în timp ce evitarea acestora poate conduce la răcirea relației.

Când este cazul să apelez la estetica dentară?

Abordarea estetică cea mai potrivită pentru tine trebuie să fie aleasă împreună cu medicul stomatolog, care îți va evalua și starea de sănătate, nu doar aspectul dinților. Desigur, unele pete de pe dinți pot fi scoase și printr-o curățate profesională, fără a mai fi nevoie de alte intervenții, însă există și situații în care dinții au o colorație gălbuie sau gri și în profunzime, iar în aceste cazuri cea mai potrivită abordare este aplicarea de fațete sau de coronițe dentare.

La serviciile de cosmetică dentară ar trebui să apelezi oricând nu te mai simți confortabil cu aspectul dinților tăi. De reținut este că acesta se menține cel mai bine prin respectarea regulilor de igienă, îngrijirea constantă și profilaxia efectuată regulat în cabinetul stomatologic. Astfel, îți vei păstra dinții mai frumoși și mai sănătoși pe termen lung.

Sursa foto: Shutterstock.com