Catastrofă la naționala României

România- Suedia 0-2 întru-un meci catastrofal pentru naționala de fotbal a Romăniei în meciul de vineri seară contra selecționatei Suediei. Apărarea isătoare a echipei României a fost depăsită pentru prima dată în minutul 18 când Berg a deschis scorul printr-o lovitura perfectă de cap la colțul scurt, pentru ca 16 minute mai târziu, Robin Quaison să duca scorul la 0-2 printr-un gol la colțul scurt.  Într-o atmosferă incendiară făcută de românii care au umplut pâna la refuz Arena Națională din capitală, selecționata tricoloră s-a făcut de râs în fața nordicilor în ceea ce secialiștii din fotbal începând cu Gabi Balint și terminând cu Ilie Dumitrescu consideră a fi unul dintre cele mai proaste meciuri din istoria naționale noastre.

Singurul lucru care poate fi reporșat suporterilor români sunt scandările rasiste adresate jucătorului de culoare Isak care au dus și la oprirea partidei de către arbitrul central preț de câteva minute, incident care este însă negat de către peluza română.

Deși oamenii din fotbal reclama la unison lipsa de tactică și coerență in jocul echipei antrenate de Cosmin Contra, selecționerul refuză să-și dea demisia inaintea de expirarea contractului, adică după partida contra selecționatei Spaniei. Deși naționala mare a ratat calificarea directă la Euro 2020, jocul rezultatelor din celelalte grupe ne mai oferă o sansă de calificare prin barajul de la Liga Națiunilor datoriă victoriei Cechiei în fața selectionatei statului Kosovo, când naționala noastră va fi nevoită să câștige semifinala din deplasare contra Scoției sau Islandei și un eventual meci din finala aceleiași competiții. Tabloul complet al Ligii Națiunilor va fi stabilit dupa finalul preliminariilor Euro 2020. Meciul contra Spaniei e ultima șansa a tricolorilor de a câștiga un meci contra celor 3 adversari direcți cu șanse la caificare din grupa noastră Suedia, Norvegia și Spania.

Ratarea calificării la turneul final duce și la pierderea unei sume  de 10 milioane de euro pentru Federația Română de fotbal, bani care ar însemna o gură de oxigen pentru proiectele aflate în derulare de forul condus de Răzvan Burleanu.

În momentul de față, naționala României ocupă locul 3 în grupa F cu 14 puncte acumulate, la egalitate cu echipa Norvegiei, grupă condusă autoritar de Spania cu 23 de puncte urmată de Suedia cu 18 puncte.

The post Catastrofă la naționala României appeared first on exclusivNEWS.ro.