Ce implica operatia de augumentare mamara si cum este realizata?

Operatia de augumentare mamara  este tot mai populara in prezent, ca urmare a faptului ca tot mai multe persoane incearca sa arate ca in reviste. Interventia in sine nu este periculoasa, insa este recomandat ca persoanele care apeleaza la astfel de operatii sa gaseasca un medic sau o clinica in care lucreaza specialisti foarte buni.

Ce este operatia de augumentare mamara?

Operatia de augumentare mamara se efectueaza sub anestezie generala si dureaza 60-90 de minute, in functie de complexitatea cazului.

Sunt folosite doar fire absorbabile si nu sunt folosite drenuri, deoarece, in prezent, se practica chirurgia „uscata” sub viziune directa, utilizand cele mai bune si moderne tehnologii.

Implanturile sunt intotdeauna plasate sub muschiul pectoral si in partea inferioara sub diafragma si muschiului abdominal drept. Sutura planului adanc este realizata pe peretele toracic – in pericondriul coastei VI-VII – care permite o stabilitate perfecta in timp, fara posibilitatea ca implantul sa alunece in jos si cicatricea sa se ridice pana la polul inferior al sanului.

Imediat dupa operatie, pacienta va avea un pansament special, care pune presiune pe sani. La 5 minute dupa operatie pacientul poate discuta cu rudele si la o ora dupa operatie poate deja sa mearga.

In prima zi dupa operatie, pacientul va ramane internat in clinica, sub supravegherea personalului specializat in ingrijire postoperatorie si care va aplica pachete de gheata pe zona operata. In a doua dimineata se face schimbul de pansamente si este prima data cand pacienta isi vede sanii (vor fi umflati din cauza edemului postoperator), primeste un antibiotic si o reteta pentru medicamente antiinflamatorii, garantia implantului si este externata.

In prima zi dupa operatie, pacienta trebuie sa ramana in interior si sa aplice gheata pe zona operata. A doua zi dupa operatie pacienta poate reveni la activitatile curente. Prima verificare medicala se face la 7 zile de la interventia chirurgicala, atunci cand se indeparteaza legatura elastica si se pastreaza doar bustiera.

Va exista un al doilea control medical, dupa 14 zile, cand pacienta poate sa faca primul dus. Al treilea control medical are loc 30 de zile mai tarziu, atunci cand rezultatul operatiei este evaluat si sunt primite indicatii suplimentare. Urmatoarele controale medicale vor avea loc la 3 luni, 6 luni si 1 an de la operatie, cand sanul este stabilizat si rezultatul este permanent.

Regulile par usor de respectat, iar specialistii atrag atentia asupra faptului ca in cazul unei astfel de operatii exista durere doar in primele 2-3 zile, cand se va simti presiune la nivelul toracelui, ceea ce duce la falsa senzatie ca operatia este vindecata si, prin urmare, poate aparea incalcarea regulilor, ceea ce poate provoca complicatii postoperatorii.

Din acest motiv este important ca fiecare pacienta sa respecte in totalitate recomandarile medicului specialist. In functie de ceea ce obtine din rezultatele la evaluari acesta va putea sa ofere indicatii clare cu privire la intretinerea zonei operate si la gestionarea disconfortului, daca acesta exista. Colaborarea optima dintre medic si pacienta determina cele mai bune rezultate pentru operatii.