Ce trebuie să știi dacă vrei să devii asistent medical?

Studii necesare

Pentru a deveni asistent medical in Romania, este necesar sa urmezi o scoala de asistenti medicali la o institutie postliceala sanitara sau la o facultate de profil.

Scoala postliceala sanitara

Multe persoane aleg sa se inscrie la o scoala postliceala sanitara, pentru ca admiterea este mai simpla decat la facultate. De cele mai multe ori, programa de studiu este asemanatoare unei facultati de profil. Pe parcursul anilor de studiu, vei imbina saptamanile de teorie cu cele de practica, pentru a te putea obisnui cu viitoarele responsabilitati. 

Școala Postliceală Sanitară „Sf. Vasile cel Mare Ploiesti’ infiinţatǎ in cadrul Fundaţiei pentru Dezvoltare Umană – filiala Ploiesti, de catre doamna doctor Mihaela Vasile – Presedinte FDU, si-a inceput activitatea in anul scolar 1999-2000, cu o clasa de asistenti medicali generalisti, ajungandu-se, in anul scolar 2017-2018, la trei clase de asistenti medicali de farmacie si sase clase de asistenti medicali generalisti.

Unitatea scolara a fost acreditata prin OMCEI nr. 5121/09.09.2009.

Scoala a functionat din 1999 in sediul din bulevardul Petrolului nr 16 pana in anul 2018 cand si-a mutat sediul in Bulevardul Bucuresti nr. 39, in incinta UPG Ploiesti, corp AT 4-8 si dispune de 5 sali de clasa astfel : o sala de curs si cabinet de farmacie, o sala de curs si cabinet nursing, o sala curs si cabinet informatica, doua sali de curs simple, o biblioteca, secretariat, cancelarie si arhiva.

Baza materiala s-a imbunatatit de la an la an, prin dotarea claselor cu mobilier adecvat si material didactic necesar.

Pentru a urma cursurile acestei scoli, se pot inscrie absolventii de liceu cu sau fara diploma de bacalaureat, sau absolventi ai unei institutii de invatamant superior.

Procesul de invatamant este desfasurat conform programelor in vigoare, pe module, de catre personal calificat: doctori, farmacisti, asistenti medicali, profesori cu gradul didactic II sau I.

Instruirea clinica/farmaceutica se desfasoara in unitatile spitalicesti/farmaciile din municipiu cu care scoala incheie contracte de colaborare, sub indrumarea cadrelor de specialitate.

Unde poti lucra ca asistent medical

Dupa obtinerea certificarii de asistent medical, te poti angaja la stat sau in domeniul privat, fiecare regim avand regulile si provocarile sale.

Asistent medical la privat

Daca doresti sa lucrezi in sistemul medical privat, tot ce ai de facut este sa aplici pentru un post disponibil, iar dupa ce esti contactat, va trebui sa mergi la un interviu cu un reprezentant al clinicii/spitalului privat. 

Spre deosebire de angajarea la stat, la privat nu va mai fi nevoie de concurs, insa se poate solicita o perioada de proba de cateva ore sau zile pentru evaluarea practica. Posturile disponibile sunt afisate pe site-urile institutiilor, la avizier, dar si pe platformele de locuri de munca.

Asistența medicală poate fi cariera perfectă pentru tine!👨🏻‍⚕️ Nu ne crezi?🤔 Hai și descoperă Școala Postliceală Sanitară Sf.Vasile cel Mare din Ploiești

Pregătește dosarul și vino la înscriere!

Grăbește-te să îți ocupi locul!

0723.298.193 sau 0724.890.548

https://fduploiesti.ro/