Chirurugul Mircea Beuran, reţinut de procurorii DNA, sub acuzaţia de luare de mită

Procurorii DNA au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele celebrului chirurg şi profesor universitar Mircea Beuran, sub acuzaţia de luare de mită. Medicul urmează să fie dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La câteva zile după ce a criticat OUG care privatizează serviciile medicale de urgenţă, Mircea Beuran a s-a trezit cu procurorii DNA pe cap. După percheziţiile efectuate la casa medicului şi audieri maraton, Mircea Beuran a fost reţinut pentru 24 de ore pe motiv că ar fi luat 10.000 de euro drept şpagă pentru a-i asigura unui medic, postul de asistent universitar.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 februarie 2020, a inculpatului: BEURAN MIRCEA, care la data faptei îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor. Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs“, se arată în comunicatul DNA.

La data de 14 februarie 2020, inculpatul Beuran Mircea urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA precizează faptul că prezentul dosar s-a constituit ca urmare a sesizării depuse de persoana care a remis banii menționați mai sus, cu titlu de mită.

The post Chirurugul Mircea Beuran, reţinut de procurorii DNA, sub acuzaţia de luare de mită appeared first on exclusivNEWS.ro.