Cum sa devii un bun manager de resurse umane

Cand vorbim despre resurse umane ne gandim in primul rand la agentiile de recrutare a fortei de munca si la acele departemante din cadrul companiilor care se ocupa de tot ceea ce inseamna angajati, de la angajarea propriu-zisa a acestora si pana la concedierea lor alaturi de toate celelalte actiuni pe care un angajat le intreprinde in cadrul firmei in care lucreaza.

Ca un simplu angajat in cadrul unui departament de resurse umane, putem fi insarcinati cu diverse sarcini dintre toate cele ce sunt intreprinse aici, de la realizarea de diverse documente pana la a mentine o anumita ordine a unor angajati, actiuni si asa mai departe. Este de altfel unul dintre departamentele cu care angajatii au cel mai mult contac in ceea ce priveste pozitia acestora in cadrul companiei.

A face insa parte dintr-un departament de resurse umane nu este insa atat de usor, dar fiind faptul ca in mod constant exista diverse sarcini ce trebuie indeplinite. Si cu cat mai multi angajati are o companie, cu atat si volumul de lucru poate fi mai mare.  

In cadrul agentiei Sithonia Consulting din Ploiesti, cei ce doresc sa se specializeze in domeniul resurselor umane sau chiar mai mult de atat, sa atinga un nou nivel de pregatire profesionala, pot urma cursul pentru manager de resurse umane. Exista numeroase informatii ce pot fi descoperite in cadrul acestora si totodata, multe aptitudini pe care participantii le pot dobandi, in cadrul acestor cursuri autorizate Ploiesti.

Cursul are o durata de 4 saptamani iar in aceasta perioda, participantii afla informatii importante despre:

  • Strategii, politici și programe de resurse umane;
  • Managementul previzional al resurselor umane;
  • Creşterea flexibilităţii calitative şi cantitative la job;
  • Managementul timpului angajaților companiei;
  • Postul și analiză posturilor în cadrul companiei;
  • Leadership şi coaching pentru dezvoltarea echipei;
  • Recrutare şi selecţie personal relevant pentru firmă;
  • Procedura întocmirii contractului colectiv de muncă;
  • Procedura de integrare și formare a noilor angajați;
  • Strategii de comunicare eficientă cu angajații firmei.

Indiferent de domeniul de activitate al unei firme, un manager de resurse umane bun, profesionist, trebuie sa fie asemenea unui mentor sau lider, care stie potentialul fiecarui angajat si cauta diverse strategii prin care sa il puna pe acesta in evidenta. In acest fel, ajuta la marirea productivitatii departamentului din care face parte.

Alaturi de acest aspect, managerul de resurse umane trebuie sa stie sa coordoneze una sau mai multe echipe, sa aleaga angajatii potriviti, astfel incat sa accelereze si sa faciliteze cat mai bine toate procesele din cadrul firmei, tinand cont de obiectivele generale ale companiei. Din acest motiv, pe un manager trebuie sa il defineasca un set de abilitati importante, asa cum invata toti participantii de la aceste cursuri Ploiesti.

Putem spune insa ca nu este vorba despre o pozitie care nu impune anumite cunostinte, o anumita personalitate si abilitati de conducere ci mai degraba una pentru o persoana capabila sa coordoneze o intreaga echipa, sa stie unde sa caute informatiile de care are nevoie si cum sa gaseasca cele mai bune solutii cand este nevoie.