banda de alergat pliabila

De ce trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa achizitionezi o banda de alergat pliabila?

Banda de alergat este cel mai utilizat aparat de fitness daca vrei sa slabesti, sa te mentii sau sa ai o forma de top. Este foarte practica atunci cand vrei sa faci sport acasa in propriul ritm. Daca ai decis si tu sa achizitionezi o banda de alergat pliabila, cu siguranta ca ai observat ca ai o multime de optiuni la indemana.

Cum alegi cea mai buna banda de alergat? Iata un mic ghid care iti va da cateva sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere care va raspunde perfect asteptarilor si nevoilor tale. De asemenea, pentru informatii complete despre benzi de alergat, poti consulta acest site. Tine cont deci de urmatoarele criterii:

Greutatea maxima admisa

Banda de alergat se poate folosi de oricine. Doar trebuie sa te asiguri de faptul ca iti va suporta greutatea. Se recomanda sa alegi o banda de alergat cu o greutate maxima cu 20% superioara fata de a ta.

Calitatea si greutatea structurii

O banda de alergat este un dispozitiv sau un echipament relativ greu. Si mai ales, este un aparat de care te vei folosi foarte mult timp. Daca obiectivul tau este sa faci miscare mai intens, un aparat mai greoi este un gaj de stabilitate. Unele aparate mai au integrate si un compensator de greutate pentru a putea scapa cumva de ineligalitatile solului si pentru a te bucura de un plus de confort.

Viteza maxima

Daca ai un program de antrenament mai ambitios, o banda de alergat cu 12 km/h nu iti va fi deloc utila. Pentru o folosire regulata o banda care are o viteza maxima de 16 km/h este in general, suficienta.

Viteza de demarare si viteza maxima care poate sa fie atinsa sunt deci doua lucruri extrem de importante. Viteza de demarare ar trebui sa fie progresiva, pentru ca antrenamentul sa inceapa incet, bland si pentru a se evita ranirile.

Viteza maxima determina si cui ii este adresata banda de alergat, fie unui sportiv incepator, fie unui sportiv avansat.

Trebuie sa te mai gandesti si la un lucru- cu ce viteza vei alerga? Vrei mai degraba sa faci un sprint, sa mergi sau sa alergi la o viteza moderata? In acest fel, poti sa faci cea mai buna alegere.

Dimensiunile suprafetei de alergat

Suprafata unei benzi pentru alergat este un alt criteriu foarte important, mai ales pentru siguranta. Nu trebuie astfel sa iti faci griji cu privire la pozitia ta pe banda atunci cand alergi. In general, se regasesc pe piata modele intre 100 si 160 de cm lungime si 30-56 cm latime.

Daca ai un spatiu mai redus, alege un model care se poate plia. Dar sa nu fii tentat de urmatorul lucru- sa iti iei o banda de alergat pliabila cu o suprafata mai mica de alergat. Exista riscurile de a cadea. Suprafata sa minima trebuie sa fie de 140X46 cm.

Inclinarea benzii de alergat

Alaturi de viteza maxima, inclinarea benzii de alergat este un lucru la fel de important, deoarece aceasta permite

  • Varierea antrenamentelor si sa te ajute sa scapi de monotonie.
  • Maximizarea pierderii in greutate – cu cat banda de alergat este mai inclinata, cu atat pierderea de calorii este mai importanta.
  • Sa iti antrenezi diferiti muschi.

Daca bugetul iti permite, alege o banda de alergat cu o incliantie intre 0-15%.

Conectivitate si accesorii

Acces la internet de pe ecran, MP3, Bluetooth, boxe integrate… unele modele chiar au integrate un antrenor virtual pentru cele mai bune antrenamente si pentru programe foarte personalizate, in functie de nevoi si dorinte.

Soliditatea benzii rulante

Pentru o utilizare regulata si intensiva a benzii de alergat, este foarte important ca aceasta sa aiba o banda rulanta cat mai solida. Pentru a te asigura de soliditatea sa, trebuie sa testezi atat rezistenta sa la soc, cat si uzura sa de-a lungul timpului.

Un motor fara zgomot

In acest fel, antrenamentul tau se va desfasura in cele mai optime conditii si nu te vei teme de faptul ca ii poti deranja pe cei din casa la ore mai putin conventionale.

Iata si care sunt cele mai bune alegeri pe care ai putea sa le faci.