De Crăciun și Revelion, Kanal D a pregătit programe speciale și filme de excepție

De Sărbători, Kanal D își așteaptă telespectatorii în fața micilor ecrane cu programe speciale și filme de excepție, menite să aducă bucurie și voie bună în sufletele românilor.

“ROventura”, Crăciun românesc în Bucovina – sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 15:00

În ediția de sâmbătă, 21 Decembrie, de la ora 15:00, “ROventura” vă poartă în lumea de poveste a sărbătorilor bucovinene.

Andreea Străvoiu și George Mihai, gazdele “ROventura”, îsi invită telespectatorii să participe, prin intermediul micului ecran, la tradiția de Ignat, la prepararea bucatelor specifice Crăciunului, și la colinde, în Țara de Sus.

O incursiune inedită în ținutul huțulilor, în căutarea celor mai vechi meșteșuguri, dar și o escapadă inedită, plină de adrenalină, pe cea mai lungă tiroliană din țară.

Nu ratați o incursiune de poveste în Bucovina, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, prin intermediul “ROventura”, sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 15:00, la Kanal D.

“Asta-i Romania!”, editie speciala, de Craciun – Duminica, 22 decembrie, ora 22:00

Emisiunea “Asta-i România!” îmbracă straie de Sărbătoare, duminică 22 decembrie, de la ora 22:00, la Kanal D.

O ediție specială, marca “Asta-i România!”, ne arată cum se pregătesc românii din Bucovina, Ardeal și Oltenia, în Ajunul Crăciunului.

Duminică, de la ora 22:00, prin intermediul “Asta-i România!” facem turul ţării, în cele trei regiuni, și vedem care sunt tradițiile de Moș Ajun, cum se pregătește românul pentru cea mai frumoasă sărbătoare din an. Aflăm ce bucate speciale de Crăciun au ardelenii, moldovenii și oltenii.

Dacă ardelenii au tăiat porcul, au făcut jumările și cârnații stropiți din plin cu pălinca, în Bucovina, huțulii (n.r. – sau huțanii sunt un subgrup etnic din Bucovina, Maramureș, Transcarpația și Pocuția) pregătesc și ei bunătățile de Crăciun – cozonac, pomana porcului, însă nimeni nu le gustă până în ziua Crăciunului. Cu toții țin la tradiție și postesc cu sfințenie, nu doar cei mari, ci și copiii. Mai mult, Bradul de Crăciun se împodobește cu ouă încondeiate făcute de copii.

Angelica Flutur (n.r. cântăreață de muzică populară) ne împărtășește fascinanta poveste a populaţiei care, de sute de ani, trăiește după reguli nescrise în munţii din Bucovina.

Oltenii se laudă și ei cu o sumedenie de delicii culinare care umplu mesele de Crăciun; pui pe jar, sarmalele, care trebuie, conform tradiției să se mănânce cu piftia și cu o turtă specială făcută în cuptorul de lemne. Gazda în casa oltenească, este renumitul cântăreț de muzică populară Valentin Sanfira.

Nu ratați o ediție spectaculoasă, plină de tradiții autentic romaneşti, duminică, 22 decembrie, de la ora 22:00, într-o ediție specială, dedicată Crăciunului, la Kanal D.

 

În noaptea dintre ani, Kanal D intră în casele românilor cu un spectacol grandios 

“Revelion Teo Show”

Muzică live, momente inedite, folclor autentic, dans și voie bună, vor transformă noaptea dintre ani într-o poveste magică pentru telespectatorii Kanal D.

La trecerea dintre ani, în noaptea de Anul Nou, Kanal D își așteaptă telespectatorii în față micilor ecrane, cu o ediție specială “Teo Show”, menită să aducă bucurie și voie bună în sufletele românilor.

Marți, 31 decembrie, de la ora 22:00, “Teo Show” le-a pregătit românilor o ediție cu totul și cu totul specială. Teo Trandafir și Bursucu’, gazdele show-ului, dau startul ediției de sărbătoare într-un cadru special. Vedetele Kanal D, staruri autohtone, dintre cele mai îndrăgite, artiști îndrăgiți vor fi prezenți în ediția specială a serii.

Cele mai frumoase melodii din folclorului românesc, cele mai îndrăgite vedete ale muzicii populare, și nu numai și mai ales, reprezentațiile live ale acestora vor face din noaptea dintre ani, una de neuitat pentru telespectatorii Kanal D.

Nu ratați un spectacol inedit, plin de surprize spectaculoase, momente unice și distracție maximă, în noaptea dintre ani, de la ora 22:00, în emisia specială “Revelion Teo Show”, la Kanal D.

Filme de excepție, la Kanal D

“FAMILIA SFÂNTĂ

În Ajunul Crăciunului și în prima zi a Nașterii Domnului, pe 24 si 25 decembrie, de la ora 23:30, “Familia Sfântă” (titlul original: “The Holy Family”) vine în casele românilor, prin renumita ecranizare a regizorului Raffaele Mertes, iar actori valoroși precum Franco Nero, Angela Molina și Massimiliano Varrese vor aborda,  într-o manieră impresionantă, proaspătă, Sfânta Familie.

Cine erau, cu adevărat, Iosif și Maria? Povestea nașterii lui Isus este bine cunoscută, dar nu și povestea părinților Săi. Iosif și Maria înfățișează cu demnitate dilema unei familii, căreia urmează a i se naște „copil misterios”, dragostea soțului fiind pusă la încercare atunci când soția lui rămâne însărcinată „în mod misterios”.

“Familia Sfântă”, ce va fi difuzată în două părți, marți și miercuri, 24 și 25 decembrie, de la ora 23:30, ne poartă într-o incursiune încărcată de frumusețe și spiritualitate, oferite de peisajele Iordaniei.

 

“PISTRUIATUL”

Cine nu și-l amintește pe “Pistruiatul”? Sâmbătă, 28 decembrie, de la ora 21:30, Kanal D le oferă telespectorilor săi o seară plină de nostalgie, oferindu-le “Pistruiatul”, în regia lui Francisc Munteanu, filmul care a făcut istorie în cinematografia românească, ce îi are protagoniști pe Sergiu Nicolăescu și Costel Băloiu.

Într-un mic orășel de provincie, membrii Mișcării ilegaliste comuniste pregătesc cu înflăcărare ziua Eliberării. Pistruiatul, un simpatic băiețandru de 14 ani, devine eroul acestor evenimente conduse din umbră de însuși prietenul și tovarășul său, Andrei. Ajutat de profesoara de istorie, de tatăl său și, de cele mai multe ori, de câinele Calu, puștiul face față cu dezinvoltură și curaj oricărei provocări.

“JOCURILE FOAMEI: REVOLTA”

Luni, 30 decembrie, de la ora 23:30, Kanal D le oferă telespectatorilor români un film de legendă, JOCURILE FOAMEI: REVOLTA (titlul original: “The Hunger Games: Mockingjay”) o ecranizare care a făcut furori în lumea întreagă. Sub bagheta regizorului Francis Lawrence, actorii Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Josh Hutcherson sunt câțiva dintre actorii care înfățișează, la superlativ, acțiunea filmului din această seară.

În centrul districtelor răzvrătite se află în continuare Capitoliul, reședința președintelui Snow. Devine evident că numai moartea acestuia va sfârși tirania în Panem, așa că un comando condus de Katniss are ca țintă capturarea inamicului lor de moarte. O misiune plină de primejdii, care nu se sfârși fără victime.

 

“CEL MAI ÎNDRĂGOSTIT BĂRBAT” (titlul original: “Playing it cool”) intră în casele românilor în prima zi a Anului Nou, miercuri, 1 ianuarie, de la ora 23:30. O comedie spumoasă, în regia lui Justin Reardon, perfectă pentru o zi de sărbătoare, avându-i că protagoniști pe Topher GraceMichelle MonaghanChris EvansAubrey Plaza, va descreți frunțile românilor în prima zi a anului.

Ce te faci când intri, cu toată inima, într-o poveste de dragoste, dar sentimentele nu îți sunt împărtășite? Cu inima zdrobită de indiferența alesei sale, un bărbat are o inițiativă surprinzătoare: să scrie despre experiența sa, în încercarea de a înțelege mai bine ce s-a întâmplat. Va reuși el să meargă mai departe? Va mai avea o șansă la o relație împlinită?

The post De Crăciun și Revelion, Kanal D a pregătit programe speciale și filme de excepție appeared first on exclusivNEWS.ro.