Despre cartea biografica “20” de Claudiu Dumitrache

 

“20” este cartea biografică a artistului și scriitorului Claudiu Dumitrache, conținând activitatea sa artistică până la vârsta de 20 de ani și fiind a doua publicație. Lansarea oficială a avut loc la Târgul Internațional de Carte “Gaudeamus” din București.

Publicată de Editura Coresi, “20” cuprinde interviul “Claudiu Dumitrache, urmașul lui Bacovia, revelația generației pierdute în spațiu“, acordat de Claudiu în 2019 pentru Elita României și scris de Oana Păuna. În premieră, autorul a introdus în carte și controversatul poem “Slujitorii lui Apollo“, poem pe care autorul îl consideră “poem frustrat”, iar criticii încă încearcă să descifreze “enigma” autorului și să pună o etichetă modului inovator de exprimare.

Elementele mitologice, psihologice și romantice din capitolul “Selecție de Creații“, poartă cititorii într-o lume atât abstractă, cât și foarte profundă. Tratatele despre creațiile lui Claudiu D. scrise de prof. scriitor antropolog Ștefan Lucian Mureșanu sau prof. scriitor Valentina Vasile, se regăsesc în carte raportându-se la volum de poezii “Boemia unui Mort“, publicat în 2018. Personalități precum Dida Drăgan, Raoul, Eb Davis, Romanița Iovan, Diana Pap sau Michael Airington, au avut câte ceva de spus în introducerea cărții, susținând și declarându-și admirația pentru autor. De asemena, jurnalistul și artistul Dragoș Popa, crede că “ingeniozitatea și creativitatea lui Claudiu depășește cu mult barierele normalului”.

 

Biografia lui Claudiu Dumitrache până la 20 de ani, răspunde la mai multe întrebări și îmbracă într-un mod unic clasicul și contemporanul, având ca scop împărtășirea sentimentelor autorului, fenomenul de semidoctism, spiritualul neconcretizat sau dragostea.

 

 

 

 

 

Claudiu DumitracheRaoul si Claudiu Dumitrache

The post Despre cartea biografica “20” de Claudiu Dumitrache appeared first on exclusivNEWS.ro.