Despre masajul cervical în baza de recuperare medicală de la Sanconfind

Masajul, la modul general, este metoda prin care se pot remedia o serie de afecţiuni, sub formă terapeutică sau de relaxare, aplicându-se ca procedură de recuperare medicală generală (pe tot corpul) sau segmentară (pe anumite părţi ale corpului). Masajul prelucrează părţile moi ale organismului, adică pielea şi mucoasele, ţesutul conjunctiv, tendoanele, ligamentele, vasele de sânge şi nervii, articulaţiile, dar şi muşchii şi organele interne. Durata lui depinde de recomandarea medicului de recuperare medicală şi de recomandările în funcţie de diagnosticul găsit, de la 20 minute la 50-60 minute.

Află cum poţi scăpa de durerile de ceafă şi umeri cu masajul cervical, doar la Centrul Medical Sanconfind din Poiana Câmpina.

 Cel mai bun masaj din lume este masajul cervical! Este vorba de un masaj terapeutic ce se face în zona cervicală şi cuprinde gâtul, ceafa, umerii şi omoplaţii. Terapeutul ştie să identifice exact zonele dureroase prin accesarea punctelor trigger de pe zona respectivă. Muşchii sunt încordaţi datorită unor cauze diferite: stress şi oboseală, efectuarea de exerciţii fizice, petrecerea în faţa calculatorului în poziţii incorecte, statul în bancă, la şcoală, mersul incorect, postură general deformată.

Masajul cervical în baza de recuperare medicală Sanconfind poate constitui o alternativă excelentă la  masajul în profunzime al ţesuturilor, prin presiunea exercitată în moduri diferite pe zonele afectate. In timpul tratamentului prin masaj cervical se tonifiază muşchii, este stimulată circulaţia sângelui. Creşte astfel capacitatea de oxigenare a pielii, a articulaţiilor şi a musculaturii.

Beneficiile masajului cervical constau în: eliminarea durerilor de cap, cervicale şi de spate, stimularea oxigenării creierului şi îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, creşterea imunităţii, eliberarea de endorfine, eliminarea oboselii şi stresului.

Practicat cu regularitate, ajută la păstrarea mobilităţii articulare, previne întinderile musculare, ajută la flexibilitate şi postură corectă, poate scădea tensiunea arterială.

Afecţiunile pentru care se recomandă masajul cervical

Afecţiunile în care masajul cervical este recomandat şi este bine să se facă într-o bază de recuperare medicală ca cea de la Sanconfind, în serii repetate, sunt: accidental vascular cerebral, cifoză, spondiloză, paralizii, poliartrită reumatoidă, obezitate, anxietate, stress, nervozitate.

La Centrul Medical Sanconfind din Poiana Câmpina, masajul cervical se execută de către un terapeut specializat, pe scaunul cervical, special creat pentru poziţia cea mai avantajoasă pentru pacient, adică în şezut, cu spatele liber îndreptat către maseur. Sedinţa durează 25 minute, timp în care se aplică uleiuri de portocal, scorţişoară sau creme antiinflamatoare- dacă acest masaj se face după diagnostic.

In completarea masajului cervical, pentru afecţiunile enumerate, se pot recomanda şi alte proceduri de recuperare medicală, precum: baia sărată, cu apa sărată captată de la izvorul local, în bazin, sauna uscată sau umedă, duşul Vichy sau şedinţe de kinetoterapie (gimnastică medicală), asistate de un kinetoterapeut sau profesor de educaţie fizică.  Alegerea de a face masajele cervicale la Sanconfind este pentru calitatea execuţiei şi pentru rezultatele extrem de îmbucurătoare obţinute de-a lungul anilor la pacienţii trataţi aici.