Dureri în piept? Iată care pot fi cauzele și când să mergi la medic

Durerile în piept sunt un simptom cu care se confruntă foarte mulți oameni, indiferent de vârstă. Inclusiv copii sau adolescenții pot acuza astfel de dureri iar cauzele acestei tipuri de durere sunt diferite. Este probabil ca această durere să semnaleze probleme miocardice dar si alte afecțiuni precum ulcer, probleme digestive sau probleme legate de respirație, sistemul osos sau muscular.

Senzațiile care pot fi resimțite la nivelul pieptului se pot extinde chiar la brațe sau spate, iar în acest caz, ar trebui să iei în serios, acest simptom și să mergi la un cabinet de cardiologie in Timisoara, pentru a te asigura că nu ești în pericol de infarct sau că nu suferi de vreo boală cardiovasculară. 

Atunci când durerea în piept se repetă sau se prelungește mai mult de 2-3 zile, aceasta nu trebuie neglijată, pentru că poate indica anumite afecțiuni care îți pot afecta viața sau chiar te pot pune în pericol. 

Litiază biliară

Atunci când durerea se resimte în partea dreapta mai preponderent s-ar putea ca aici să fie vorba despre litiază biliară. În acest  caz, colesterolul blochează canalele care ajută la digestie și nu lasă ca acestea să circule în intestinul subțire. 

Umflarea vezicii poate da simptomul de durere în piept, sub coaste, pe partea dreapta.  Această durere poate dura câteva ore. 

Gastrită

Simptomele gastritei precum durere sau stare de vomă, poate fi confundată cu durerile la nivelul inimii. De fapt acestea pot indica existența unei gastrite. Aceasta este o afecțiune care necesită atenția ta și nu omisă, chiar dacă nu are legătură directă cu inima. 

Pneumonie

În special în perioadele stresante sau atunci când sistemul tău imunitar este scăzut, pneumonie poate apărea destul de ușor. 

Aceasta este o infecție la plămâni, iar durerea resimțită în ambele părți ale pieptului te poate face să crezi că provine de la inimă. Pe lângă această durere, în cazul pneumoniei poți avea și simptome precum tuse, febră, frisoane sau mucus. 

Angina pectorală

Durerile care se resimt la nivelul pieptului sunt asociate cu angina pectorale iar ca simptome sau senzatii pe care pacientul de simte sunt presiune sau strangere în zona inimii. Angina pectorală poate fi confundată cu un atac de cord, deși aceasta nu provoacă leziuni permanente la nivelul țesutului cardiac. 

Atacul de cord

Durerile ascuțite cu senzatie de înjunghiere sau presiune la nivelul pieptului pot indica un atac de cord.  Acesta apare atunci când există un blocaj într-una sau mai multe artere care alimentează muschiul cardiac cu sânge. 

Atacul de cord necesită îngrijire specializată de urgență iar tratamentul trebuie instituit cât mai rapid pentru a se evita anumite leziuni ce pot fi permanente. 

Miocardita 

Inflamația muschiului cardiac este cauzată de cele mai multe ori de o infecție virală, acesta aceasta poartă numele de miocardită. La nivel mondial foarte mulți oameni suferă de această afecțiune. 

În cazul în care simptomele sunt ușoare este indicat să apelezi la consultul unui medic, dar atunci când acestea sunt severe, este nevoie de o asistență medicală de urgență.