Educaţie non-formală. Inteligenţă emoţională şi creativitate la Centrul Cultural Mihai Eminescu

Pentru copiii care locuiesc în Sectorul 2 sau sunt înscriși în unități de învățământ din Sectorul 2, Centrului Cultural Mihai Eminescu din Șos. Pantelimon nr. 301, Bucuresti, are pregatite alternative pentru petrecerea timpului liber: cursuri de pictură, actorie, canto muzică ușoară, canto muzică populară, pian, tobe, chitară clasică și electrică si multe alte surprize.

Cum vacanța de primăvară se prelungește din 2 aprilie pana pe 4 mai, copiii au mai mult timp liber la dispozitie. Timp, pe care il pot  folosi cu intelepciune, pentru a deprinde noi abilitati practice, pentru a-si dezvolta talentele personale sau pentru a-si infrumuseta personalitatea, participand la cursuri si ateliere tematice sau de educatie non-formala.

Astazi, proiectul „Ape curate asumate” sustinut de Aqua Carpatica, s-a alaturat acestui demers. Copiii prezenti au participat la „Atelierul de dezvoltare a inteligentei emotionale, prin desen si joc terapeutic”, sub ghidarea doamnei Ileana Vladut, terapeut holistic.

„Am colorat impreuna, am invatat sa ne armonizam gandirea logica si cea creativa prin desen terapeutic, astfel incat sa ne punem de acord cu noi insine si sa obtinem mai multa claritate si focus. Am invatat, prin joc terapeutic, sa ne observam emotiile nedorite, sa le comunicam si sa ne identificam resursele interioare si solutiile practice pentru a le depasi. Copiii isi dezvolta astfel inteligenta emotionala. Invata sa isi gestioneze mai usor si mai rapid starile prin care trec, dezvoltandu-si armonios personalitatea.” –  Ileana Vladut

Inspectoratul Scolar si cadrele didactice din Invatamantul preprimar si primar al sectorului 2 sunt zilnic alaturi de copii, sustinandu-i si indrumandu-i cu suflet si multa pricepere, la cursurile si atlierele din luna aprilie 2021.

Asuma-ti si tu o mica parte de contributie pentru a pastra apele interioare cat mai curate!

Evenimentul lunar “APE CURATE ASUMATE” este organizat  de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

The post Educaţie non-formală. Inteligenţă emoţională şi creativitate la Centrul Cultural Mihai Eminescu appeared first on Tot Ceea Ce Este.