Elimina riscul de electrocutare prin instalarea unor protectii diferentiale in locuinta ta!

Atunci cand iti construiesti sau renovezi locuinta, trebuie sa ai in vedere, in primul rand, siguranta si confortul pe care le asiguri membrilor familiei tale.

Protectii diferentiale – eOrion

Astfel, incepand cu structura de rezistenta a locuintei si terminand cu calitatile termoizolatoare ale ferestrelor, fiecare actiune si alegere pe care o faci trebuie sa includa, pe langa functionalitate si aspect, componenta de siguranta.

Printre cele mai mari pericole la care te poti expune in mediul casnic se afla si electricitatea, astfel incat un sistem electric realizat defectuos sau care nu este protejat corespunzator poate pune in pericol integritatea si chiar viata persoanelor din respectiva locuinta.

Tocmai de aceea, inca de la proiectarea retelei electrice din casa ar trebui sa ai in vedere montarea unor protectii diferentiale de calitate superioara, realizate la standarde europene si adaptate necesitatilor actuale de utilizare a retelei electrice.

Ce sunt si ce rol au protectiile diferentiale?

Protectiile diferentiale sunt dispozitive absolut necesare pentru eliminarea riscului de electrocutare pe parcursul exploatarii instalatiilor electrice de tip casnic. Din acest punct de vedere, asigurarea protejarii tale si a membrilor familiei tale poate fi facuta intr-un mod foarte simplu: montarea unor dispozitive de protectie diferentiala in tablourile electrice de distributie.

Din nefericire, se raporteaza tot mai multe cazuri de electrocutare accidentala in locuintele din tara noastra, iar un dispozitiv de protectie diferentiala te poate ajuta sa eviti o asemenea tragedie.

Cum functioneaza protectiile diferentiale?

Aceste dispozitive electrice nu au un mod de functionare foarte complicat, insa este vital ca functionarea lor sa fie perfecta in orice situatie. Astfel, protectiile diferentiale vor detecta curentii electrici de valori foarte mici numiti “curenti diferentiali reziduali” (curentul care parcurge corpul omului in caz de electrocutare, de exemplu) si vor intrerupe in mod automat alimentarea cu energie a retelei intr-o asemenea situatie.

Tocmai de aceea, simpla montare a protectiilor diferentiale in tabloul electric al casei tale te poate ajuta sa eviti accidente deosebit de grave.

Pragul de pericol pentru corpul omenesc din perspectiva curentului electric este de 30mA. Din acest motiv, aparatele de protectie diferentiala concepute pentru instalatiile electrice casnice sunt reglate la aceasta valoare a curentului diferential rezidual si vor scoate de sub tensiune intreaga instalatie electrica in cazul in care se atinge acest prag.

In functie de caracteristicile protectiilor diferentiale alese, curentul de comanda poate fi de 10, 30, 100 sau 300mA, iar timpul de deconectare poate fi instantaneu sau selectiv. Scoaterea instalatiei de sub tensiune se va face, de regula, cu o intarziere intre 40 si 300ms.

In functie de necesitatile si particularitatile instalatiei electrice a imobilului, la realizarea protectiei diferentiale se poate apela la doua tipuri de dispozitive: disjunctor diferential (siguranta diferentiala) si bloc de protectie diferentiala.

De unde pot fi achizitionate protectii diferentiale de calitate superioara?

Calitatea materialelor si precizia in proiectare si fabricare sunt printre cele mai importante detalii legate de dispozitivele electrice, in special atunci cand acestea trebuie sa fie infailibile pentru a asigura protejarea vietilor omenesti. Tocmai de aceea, trebuie sa alegi o oferta de produse electrice de calitate, durabile si cu caracteristici tehnice la standarde europene.

Din acest punct de vedere, marele furnizor de materiale electrice si aparataje eOrion.ro iti pune la dispozitie solutii inovative pentru siguranta si confortul familiei tale. Mai mult decat atat, dispozitivele electrice pe care le poti achizitiona din oferta acestui distribuitor sunt prietenoase cu mediul inconjurator (realizate in totalitate din materiale reciclabile si recuperabile).

Indiferent de instalatia electrica pe care o pui la punct, protectiile diferentiale si celelalte aparataje electrice din oferta eOrion.ro vor reprezenta alegeri sigure si eficiente din toate punctele de vedere, fiind produse de top din colectiile celor mai mari branduri din domeniu: Gewiss sau Schneider Electric!

The post Elimina riscul de electrocutare prin instalarea unor protectii diferentiale in locuinta ta! appeared first on exclusivNEWS.ro.