Finaliștii Chefi la cuțite, copleșiți de tensiune

Ediția de luni seară a crescut tensiunea în platoul Chefi la cuțite, iar telespectatorii au urmărit cu sufletul la gură desfășurarea semifinalei din sezonul 7, ce a clasat cel mai iubit show culinar ca lider de piață pe toate categoriile de public.

30,6 procente din cota de piață și 10,3 puncte de rating a obținut în medie, pe publicul comercial, emisiunea de la Antena 1, ce a fost urmată, pe locul secund, de Pro Tv, cu doar 6.6 puncte de rating și 19,5% cota de piață. Astfel, cel mai iubit show culinar a înregistrat un record la nivelul cotei de piață pe publicul comercial, de la lansarea sezonului 7.

În intervalul orar în care a fost difuzată, 19.59-23.51, emisiunea Chefi la cuțite a fost alegerea celor mai mulți români, astfel că show-ul a fost lider de piață pe toate categoriile de public. La orașe, Antena 1 a condus cu o medie de 9,4 puncte de rating și 22% cota de piață, fiind urmată de Kanal D cu 5,5 puncte de rating și 12,7 % cota de piață. şi la nivelul întregii populații a țării, Chefi la cuțite a fost lider cu o medie de 9,4 puncte de rating și 21,4 % cota de piață, fiind urmată de Kanal D cu 6,6 puncte de rating și 15 % cota de piață.

În minutul de maximă audiență, de la 21.20, cel mai iubit show culinar era urmărit de aproape 2.400.000 de telespectatori, la nivel național.

Antena 1 a fost lider de audiență și la nivelul intervalului cel mai vizionat al zilei, prime-time, situat între 19.00-23.00, pe toate categoriile de public, dar şi la nivelul întregii zile, pe publicul din mediul urban şi la nivelul întregii ţãri.

După cele trei probe de foc, trei provocări culinare diferite prin care cei nouă semifinaliști au trecut în ediția de luni, azi, de la 20:00, seara va începe cu verdictul mult așteptat. Telespectatorii Antena 1 vor afla care sunt numele celor trei finaliști ai sezonului 7, ce se vor duela în cea mai grea probă de gătit de până acum: A sosit momentul pe care îl așteptăm de la începutul sezonului. Sper să am măcar un om în finală!”, va spune chef Bontea emoționat. ”Gândul să nu am pe nimeni în finală mă distruge. Psihic și fizic. Sunt încordat la maxim”, adaugă chef Scărlătescu.

Diferențierea între semifinaliști și finaliști se va face pe baza punctajului obținut în urma probelor de luni seară, iar, după cum afirmă Gina Pistol, această diferență nu este una mare, căci, după cum au mărturisit și chefii, sezonul 7 este sezonul farfuriilor spectaculoase: ”Acești trei finaliști, sunt cei trei concurenți care în finală au gătit cel mai bine!”, e de părere chef Scărlătescu. Astăzi, după verdictul mult așteptat, ediția va continua cu o finală strălucitoare, în care trei bucătari se vor lupta pentru trofeul suprem al sezonului 7 și premiul de 30.000 de euro: ”În capul meu, nu vreau să vă spun ce se petrece… Nu îmi pot găsi locul. Nici măcar nu pot spune că sunt emoționat, sunt pur și simplu terminat”, vor recunoaște finaliștii copleșiți de importanța momentului.

Ca de obicei, cei mai talentați trei bucătari din sezonul 7 își vor construi echipe alături de care să gătească și își vor alege câte cinci coechipieri pe rând, în funcție de clasamentul obținut în semifinală. Odată formate echipele, finaliștii vor coordona și vor găti la foc continuu timp de trei ore și jumătate, alături de colegii săi, căci au de pregătit un meniu întreg, format din starter, main-course și desert. Ca de obicei, la masa invitaților vor sta oameni cu greutate în domeniul gastronomic, cei mai mari și cunoscuți bucătari ai țării, a căror studii și experiență incontestabilă în domeniu îi transformă în niște jurați cu mari pretenții, jurați ce vor juriza ”la cuțite” dish-urile de pe bandă.

Cine va pleca acasă cu marele premiu „Chefi la cuțite” și în ce culoare va străluci finala sezonului șapte, telespectatorii Antena 1 vor afla în această seară, de la 20:00.

The post Finaliștii Chefi la cuțite, copleșiți de tensiune appeared first on exclusivNEWS.ro.