Iată câteva motive de a apela la serviciile unui ginecolog în București

Există foarte multe femei care se întrebă de ce ar trebui să meargă la ginecolog. Este ușor de înțeles de ce sunt atât de importante controalele regulate. Sănătatea unei femei este extrem de importantă, de aceea iată câteva dintre beneficiile vizitării regulate a unui ginecolog bucuresti:

Ajută la conservarea sănătății intime

Un ginecolog te poate ajuta să îți păstrezi sănătatea intimă prin efectuarea unor controale și analize de rutină. Aceștia pot verifica probleme precum HPV, infecții cu transmitere sexuală și sănătatea pelviană. În cazul în care există probleme care trebuie abordate, un ginecolog te poate îndruma către un specialist.

Reduce șansele de apariție a bolii inflamatorii pelvine

Unul dintre cele mai mari beneficii ale consultației la un ginecolog bucuresti este că iți poate reduce riscul de boală inflamatorie pelvină. Aceasta este o afecțiune care poate pune în pericol viața, cauzată de o infecție la nivelul organelor de reproducere. Dacă nu este tratată, aceasta poate provoca sângerări severe și deteriorarea organelor reproductive interne. Un ginecolog poate efectua o serie de teste pentru a determina dacă ai o boală inflamatorie pelvina și pentru a o trata în caz afirmativ.

Crește șansele unei nașteri sănătoase

O naștere sănătoasă începe cu un vagin sănătos. Un ginecolog te poate ajuta să îți menți vaginul sănătos și să îl protejezi de mediul potențial dăunător. Acest lucru include verificarea infecțiilor și recomandarea de tratamente, dacă este necesar. A avea un vagin sănătos nu numai că îți oferă șanse mai mari de a avea o naștere reușită, dar poate reduce și riscul de dureri pelviene în timpul nașterii.

Controalele regulate la un ginecolog sunt esențiale pentru a-ți păstra sănătatea intimă, pentru a reduce riscul de infecție vaginală intermitentă și pentru a avea o naștere sănătoasă. Dacă ești interesată să consulți un ginecolog bucuresti, asigură-te că vorbești cu medicul tău despre care ar fi cea mai bună opțiune pentru tine.

Când folosesc femeile de obicei serviciul de ginecologie?

De obicei, femeile merg la ginecolog atunci când au îngrijorări cu privire la simptome precum sângerare anormală sau dureri vaginale, vulvare sau pelvine. Cu toate acestea, consultul ginecologic anual este recomandat tuturor femeilor. Afecțiunile care pot fi tratate de un medic ginecolog sunt:

·         Planificarea familială, inclusiv sterilizarea, contracepția sau întreruperea sarcinii;

·         Menopauza, menstruația, fertilitatea și problemele de sarcină;

·         Infecții cu transmitere sexuală;

·         Țesuturi care susțin organele pelvine, inclusiv mușchii și ligamentele;

·         Incontinență fecală și/sau urinară;

·         Sindromul ovarului polichistic sau PCOS;

·         Condiții premaligne, cum ar fi displazia cervicală și hiperplazia endometrială;

·         Condiții benigne ale tractului reproducător, cum ar fi fibroame, chisturi ovariene, afecțiuni ale sânilor, ulcere vaginale și vulvare sau alte modificări non-canceroase;

·         Tumori legate de sarcină, cancer de sân sau tractul reproducător;

·         Asistență ginecologică de urgență;

·         Anomalii congenitale ale tractului reproducător;

·         Abcese și boli inflamatorii pelvine;

·         Endometrioza – afecțiunea cronică care afectează sistemul reproducător;

·         Disfuncții sexuale.

De ce este importantă o astfel de consultație?

Femeile trebuie să opteze pentru serviciul de ginecologie pentru a menține și pentru a promova o stare generală bună de sănătate. Acest lucru trebuie să înceapă de la pubertate, când organele de reproducere s-au maturizat, iar femeile au devenit active sexual. Medicii pot sfătui cu privire la măsuri de precauție, contracepție sau pot răspunde la întrebări despre menstruație și funcțiile corporale. La femeile în vârstă, acestea pot sfătui cu privire la terapia de substituție hormonală și menopauză.

Un serviciu și o consultație ginecologică sunt de obicei recomandate pentru acele femei despre care se crede că suferă sau au fost diagnosticate cu afecțiuni care pot afecta părți ale sistemului reproducător feminin, cum ar fi trompele uterine, ovarele și uterul. Acestea pot include controale abdominale, pelvine, mamare, rectale, uterine și vaginale, deoarece pot avea legături cu simptomele care afectează sistemul reproducător.

Dacă te confrunți cu oricare dintre simptomele oricărei probleme de sănătate ginecologice, programează cat mai urgent o întâlnire cu medicul ginecolog bucuresti.