Mirel Rădoi începe în forţă: nu-i va mai convoca pe “jucătorii egoişti”

Noul selectioner al echipei nationale a Romaniei a anuntat ca “sunt jucatori care au fost convocati la prima reprezentativa si care s-ar putea sa nu mai fie”, in mandatul sau.

In opinia lui Radoi, sunt jucatori egoisti, care nu mai pot face fata la acest nivel si care nu dau totul pentru nationala. “Vedem si noi anumite lucruri. Sunt unii care vin la nationala doar pentru a bifa o selectie si nu mai arata ca pot face parte din echipa nationala. Sunt prea egoisti si nu vor mai fi la lot. Jucatorii, indiferent de varsta, trebuie sa inteleaga ca suntem aici pentru echipa nationala. Nu e nimeni pentru el” – a declarat Radoi, intr-o mini conferinta de presa, in Spania, acolo unde se afla in cantonament echipele din Liga 1. Selectionerul a mers pentru a urmari jucatorii care pot fi convocati la prima reprezentativa.

Radoi (38 de ani) nu a dat nume si spune ca va lua o decizie si dupa ce va vedea meciurile oficiale.

Radoi ar putea convoca fotbalisti care nu joaca la echipele de club

Daca unii nu vor fi mai fi convocati la prima reprezentativa, ar putea fi chemati, in schimb, jucatori care nu joaca la echipele de club. L-a dat de exemplu pe Ciprian Tatarusanu. “Sunt jucatori care nu evolueaza la club, dar care nu pot lipsi de la nationala. Ciprian Tatarusanu este unul dintre ei. Faptul ca mai avem sanse la EURO i se datoreaza si lui. Nu are cum sa nu fie in lot. Nu inseama ca toti care vor fi convocati trebuie sa joace constant la club“, afirma selectionerul.

Pe 26 martie, la Reykjavik, in capitala Islandei, Mirel Radoi va avea primul sau meci de la instalarea ca selectioner, in semifinalele barajului pentru EURO 2020, contra tarii gazda. Daca Romania invinge, vom avea finala cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie, aminteste StiriSportive.RO.

Misiunea lui Radoi pe banca tehnica merge dincolo de calificarea Romaniei pentru grupele Campionatului European.

Radoi in tandem cu Mutu

Mirel Radoi a confirmat ca va face selectia pentru Olimpiada din vara impreuna cu Briliantul. Adrian Mutu, selectioner U21, ar putea sta impreuna in Japonia, pe banca nationalei Romaniei.

Vor fi doi selectioneri, da. Impreuna vom face selectia, dar asta dupa ce vom sti cluburile care ne vor lasa jucatorii. Asa am convenit in momentul in care am preluat nationala mare, la Tokyo va face parte din staff-ul tehnic si antrenorul de la U21” – a spus Radoi.

Echipa nationala a Romaniei nu a mai participat de 56 de ani, mai exact din 1964, la o editie a Jocurilor Olimpice. In marea competitie de la vara vor evolua patru echipe europene: Romania, Spania, Germania, Franta.

Radoi este selectioner al nationalei de fotbal de la sfarsitul lui noiembrie, fiind votat in unanimitate de Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal.

Tehnicianul Mirel Radoi ocupase functia de selectioner al nationalei de fotbal Under-21 a Romaniei. El a reusit sa califice reprezentativa Under-21 la EURO 2019, unde a ajuns pana in semifinalele competitiei, performanta ce a insemnat calificarea la Jocurile Olimpice dupa o pauza de 56 de ani.

 

The post Mirel Rădoi începe în forţă: nu-i va mai convoca pe “jucătorii egoişti” appeared first on exclusivNEWS.ro.