Pastele se apropie! Afla ce trebuie sa faci pentru a pleca linistit in vacanta de sarbatori

Sarbatorile de paste reprezinta reuniunea membrilor familiei, dragoste, imbratisari si timp de calitate petrecut impreuna cu cei dragi. De aceea, in cele mai multe cazuri, oamenii pleaca de Paste acasa la parinti, acolo unde si-au trait copilaria si cele mai frumoase clipe.

Pentru a te putea bucura pe deplin de atmosfera calda si linistitoare a acestei sarbatori, este indicat sa petreci mai multe zile in casa parinteasca. Cu toate acestea, pentru a putea pleca de acasa timp de mai multe zile fara a avea grija sigurantei imobilului, trebuie sa iei cateva masuri de precautie.

Iata ce trebuie sa faci inainte de a pleca in vacanta de sarbatori:

Inainte de a-ti face bagajul, asigura-te ca ai pregatite toate cele necesare. De exemplu, se spune ca de Paste fiecare membru al familiei trebuie sa poarte ceva nou in ceea ce priveste imbracamintea. Daca esti mamica sau tatic, atunci le poti cumpara din timp o pereche de pantofi pentru copii de pe site-urile online, specializate pe aceasta nisa. Pentru tine, poti alege magazinele fizice sau de ce nu, poti profita si tu de avantajale shoppingului din fata calculatorului. 

  •       Instaleaza camere de supraveghere

Daca iti doresti sarbatori de iarna linistite, atunci instaleaza camere de supraveghere la fiecare colt al casei si achizitioneaza si un dvr pentru mai multa siguranta. 

Cumpara camere de supraveghere inteligente, afla cat mai multe informatii despre urmarirea imobilului de la distanta si vizualizeaza pe parcursul Pastelui imagini din casa prin intermediul telefonului.

  •       Fa curatenie

Chiar daca pleci de acasa, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa lasi dezastru in locuinta. Daca vrei ca atunci cand te intorci din vacanta sa nu faci curatenie, cel mai bine este sa te ocupi de aceasta chiar inainte sa pleci. Este un sentiment minunat sa pasesti in casa si sa o vezi cum straluceste din toate unghiurile.

  •       Instaleaza sistem de alarma

Daca tocmai te-ai hotarat sa pleci de acasa pentru cateva zile, instaleaza un sistem de alarma care sa instiinteze vecinii in cazul unui jaf. In plus, cu un astfel de dispozitiv poti speria si alunga  hotii, ceea ce este de dorit.

  •       Inchide toate geamurile

Nu uita ca inainte sa pleci de acasa sa inchizi toate ferestrele. Chiar daca unele dintre acestea sunt rabatate, nu este indicat sa le lasi nici macar asa. De ce? In primul rand, din cauza faptului ca hotii gasesc numeroase modalitati de a sparge case, iar un geam lasat rabatat, le-ar putea fi de mare ajutor. In al doilea rand, pentru ca in luna decembrie gradele se afla de obicei sub 0 grade, iar temperatura casei ar putea scadea drastic in mai putin de o ora.

  •       Verifica robinetele si aragazul

Chiar daca pleci in fuga, fiindca pierzi trenul, este recomandat sa verifici toate robinetele din casa si ochiurile de la aragaz. Daca nu vrei ca in lipsa ta sa se intample lucruri neprevazute si nedorite, este esential sa te asiguri ca imobilul poate fi parasit in siguranta timp de mai multe zile.

In concluzie, nu pleca de acasa fara a face lucrurile enumerate mai sus, deoarece sunt extrem de importante si te pot face sa petreci fara griji cea mai frumoasa perioada din an. Bucura-te de revederea cu cei dragi fara a te gandi neincetat la siguranta locuintei tale.

Sursa foto: Pixabay.com, Pexels.com

The post Pastele se apropie! Afla ce trebuie sa faci pentru a pleca linistit in vacanta de sarbatori appeared first on exclusivNEWS.ro.