Pregăteşte anvelopele pentru noul sezon

Este datoria oricarui sofer sa aiba masina pregatita pentru conditiile de drum si de condus, iar asta implica sa aveti si anvelope intr-o stare buna, care sa va permita sa rulati in siguranta si aveti performante ridicate. Prin urmare, sezonul cald incepe sa se apropie si odata cu el si nevoia de a monta anvelope de vara potrivite noilor temperaturi cu plus.

Majorita soferilor au un set ramas din sezonul trecut sau este si cazul cand trebuie sa achizitionati anvelope vara noi. Nu va recomandam sa rulati cu anvelopele de iarna dupa ce temperatura creste peste 7 grade celsius, acestea nemaioferind performanta necesara pentru condus si uzura este mult mai ridicata. Va recomandam sa achizitionat mareu doar cauciucuri noi de la un magazin de incredere care va poate garanta calitatea lor.

Daca aveti un set ramas din sezonul trecut, este mai mult decat recomandat sa analizati cu atentie starea pneuilor inainte sa le montati pe masina. In timpul depozitarii necorespunzatoare pot aparea diferite defectiuni la pneuri care scad considerabil rezistenta lor si scad gradul de siguranta la condus.

  • Inspectia anvelopelor

La ce mai exact sa fiti atenti, cand inspectati starea setului de cauciucuri vara depozitate pentru a fi sigur ca pot fi montate fara probleme pe masina si puteti rula in siguranta.

  • starea flancului

In timp, datorita socurilor mecanice la care sunt supuse anvelopele din cauza gropilor, pot aparea galme sau rupturi pe flanc care scad considerabil rezistenta anvelopelor la rulare, in special la viteza ridicata. Riscul de explozie este de asemenea major, cand rulati cu viteza si aveti galme in pneu. Va recomandam sa cumparati anvelope de vara noi.

  • inaltimea profilului

Inaltimea profilului este o parte esentiala, fiind reglementata si de legislatia auto in vigoare, iar limita minima este de 1.7mm. Daca observati ca este sub limita asta, este mai mult decat necesar sa cumparati cauciucuri vara noi.

  • felul de uzura a profilului

Daca observati o uzura neuniforma, la anvelope, este un semn clar ca aveti o problema cu sistemul de directie si trebuie sa va reparati directia inainte sa montati anvelope noi.

Prin urmare, tineti cont de aceste recomandari si nu rulati cu anvelope uzate sau cu defectiuni, ele afectand performanta cat si siguranta condusului.

The post Pregăteşte anvelopele pentru noul sezon appeared first on exclusivNEWS.ro.