Pregăteşte-ţi maşina pentru concediu

Autoturism personal este metoda cea mai rapida si sigura de transport pentru sarbatori. Va stabiliti singur programul, puteti sa transportati mai multi pasageri si bagaje iar confortul este net superior transportului in comun. Inainte de a pleca la orice drum mai lunga insa, este nevoie sa faceti o inspectie tehnica amanuntita pentru a fi sigur ca masina se va comporta excelent. Se recomanda sa inspectati atat partea tehnica, cat si starea pneuilor.

Anvelopele auto sunt o componenta importanta a oricarui autoturism, iar starea lor are o influenta majora asupra sigurantei condusului. De aceea este esential sa inspectati starea cauciucurilor inainte de a pleca la orice drum mai lung.

La ce mai exact trebuie sa fiti atenti pentru a fi siguri ca pneurile sunt in stare buna. Aceste sfaturi sunt valabile indiferent daca aveti anvelope vara sau anvelope iarna sau all season. La ce sa fiti atenti:

  • starea flancului

In timp, datorita uzurii si a socurilor mecanice, pot aparea fisuri sau rupturi pe flanc care scad dramatic integritatea anvelopei si cresc riscul de explozie in cazul unui soc mai puternic. Daca observati taieturi majore sau rupturi in flanc, este mai mult decat recomandat sa montati anvelope noi.

  • starea benzii de rulare

Ca orice alta piesa a masinii, anvelopele auto au o durata de viata limitata influentata de stilul de condus si de nr de km condusi anual. Limita minima de uzura in prezent este de 1.6mm, sub acel prag de uzura, anvelopele nu mai sunt considerate sigure si sunteti obligati sa montati anvelope noi. De asemenea, observati daca uzura este uniforma, pentru a fi siguri ca starea sistemului de directie este intr-o stare buna.

  • profilul corect

Trebuie sa tineti cont ca legislatia in vigoare va obliga sa aveti acelasi profil pe o axa a masinii. De asemenea, daca aveti masina cu tractiune integrala, este recomandat sa aveti acelasi profil cu aceeasi inaltime a benzii de rulare, pentru a nu defecta diferentialul.

Prin urmare, inspectati atent starea pneurilor, indiferent ca aveti cauciucuri vara sau anvelope iarna. Cumparati mereu anvelope noi, de la producatori de top, care va pot garanta siguranta condusului si o performanta ridicata.

The post Pregăteşte-ţi maşina pentru concediu appeared first on exclusivNEWS.ro.