Prima ediție a CURSULUI pentru FARMACIȘTI „Actualități cu privire la substanțele dopante utilizate în dopajul sportiv și suplimentele alimentare destinate sportivilor”

Sâmbătă, 7 septembrie, Lector univ. Dr. Alice Piperea susținut prima ediție e Cursului „Actualități cu privire la substanțele dopante utilizate în dopajul sportiv și suplimentele alimentare destinate sportivilor”, dedicat Farmaciștilor și creditat cu 8 puncte EFC

Cursul este organizat de Asociația Succes în Educație și Sport.

Cursul este destinat specialiștilor în domeniul Medico-Farmaceutic, dar și sportivilor, antrenorilor și tuturor celor interesați de acest domeniu. Cursul este notificat la Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Municipiului București și creditat de către Colegiul Farmaciștilor cu 8 EFC.

S-a discutat pe larg despre substanțele dopante utilizate în DOPAJUL SPORTIV, cu accent pe Steroizii Androgeni Anabolizanți și Stimulantele Amfetaminice de Risc și Mare Risc, supuse Controlului și Controlului Strict.

STEROIZII ANDROGENI ANABOLIZANȚI sunt utilizați abuziv mai ales de către sportivii amatori, în scop cosmetic.

Ceea ce este de subliniat este că acest curs este DOCUMENTAT ȘTIINȚIFIC. Toate informațiile înscrise în acest curs sunt extrase din articolele din literatura științifică și cărțile de specialitate.

S-au discutat și câteva studii de caz referitoare la achiziția steroizilor de pe piața neagră de pe internet și reacțiile adverse ale acestora.

Deasemenea s-au subliniat diferențele între medicamente și suplimente alimentare, medicamente și toxice, precum și despre pericolele reale ale achiziționării medicamentelor/suplimentelor alimentare de la surse neautorizate de pe internet.

Cursanții au primit suportul de curs (foarte consistent) în format electronic și certificat de participare, respectiv diplomă cu 8 EFC.

Structura acestui curs este următoarea:

-Distincția dintre medicament și supliment alimentar, relația dintre medicament și toxic.

-Riscurile achiziționării medicamentelor și suplimentelor alimentare din surse neautorizate de pe Internet.

-Abuzul medicamentelor și a drogurilor de mare risc.

-Fenomenul de dopaj sportiv.

-Clasificarea substanțelor utilizate în dopajul sportiv, motivul utilizării acestora în cadrul dopajului sportiv și riscurile pe care cabuzul acestora le presupune.

-Clasificarea substanțelor de risc și mare risc asupra sănătății.

-Steroizii androgeni anabolizanți: definitie, clasificare, produse utilizate în dopaj, mecanisme de acțiune, efecte fiziologice, efectele androgenice, efectele virilizante, indicații reale, contraindicații, reacții adverse, moduri de consum în dopaj, căi de administrare, simptomatologia intoxicațiilor, potențialul dependogen, studii de caz.

-Stimulantele utilizate în dopajul sportiv: definiție, clasificare, mecanisme de acțiune, indicații reale, contraindicații, reacții adverse, potențial dependogen, simptomatologia intoxicațiilor.

-Suplimentele sportive (vitamine, minerale, aminoacizi): caracteristici, clasificare, surse alimentare, importanța lor în organism și efectul benefic în efort, dozele zilnice recomandate în cazul sportivilor, simptomatologia carențelor, cazuri în care este indicată administrarea de suplimente alimentare și cum se administrează acestea corect.

Mai multe detalii despre acest curs poți afla la telefon: 0771.430.955 (program de luni până vineri între orele 10:00-16:00).

Înscrierile pentru următoarele ediții se fac AICI.

Acest curs a intrat și în atenția ExpertMedical.

Grăbește-te, locurile sunt limitate!

Te-ar putea interesa și Steroizii anabolizanți-hormonii au întotdeauna două fețe și Faci ce vrei, dar știi ce faci?Reacțiile adverse ale anabolizantelor.

Articol scris de Lector univ. Dr. Farmacist Primar Alice Piperea

Despre Alice poți afla mai multe AICI, AICI, AICI și AICI.
Cu Alice poți intra în contact pe Facebook și poți lua legatura cu ea dacă ai nevoie de lecții de pregătire la chimie pentru BAC sau pentru admitere la facultate.
Dacă articolele ei ți se par interesante, te poți abona gratuit la 
website-ul ei și vei primi toate aceste articole, imediat după publicare, în căsuța de e-mail.