Renovezi sau îți cumperi o casă nouă? Ce e mai PROFITABIL? Avantaje VS dezavantaje

După ce ai petrecut ani de zile în locuința ta, este posibil să decizi că e timpul să te muți. Dar, dacă nu ai bugetul necesar pentru a cumpăra o casă nouă, s-ar putea să ajungi la concluzia că este mai bine să o renovezi pe cea actuală.

Cum determini care decizie este mai bună? Iată câteva avantaje și dezavantaje care te vor ajuta să te hotărăști. 

Ce este mai profitabil: să renovezi sau să îți cumperi o casă nouă?

Ce trebuie să ai în vedere dacă alegi să te muți? 

Atunci când alegi să renunți la vechea proprietate și să cauți o casă nouă, trebuie să fii pregătit pentru multe provocări, deși și avantajele pot fi foarte atractive. 

Unul dintre acestea este faptul că ai posibilitatea de a o lua de la capăt într-un loc nou. Ai ocazia de a decora și amenaja noua locație așa cum nu ai putut să o faci în locuința pe care ai avut-o până acum. 

De asemenea, probabil ești mai pregătit financiar să achiziționezi lucruri de calitate, cum ar fi mobila pentru living din lemn masiv de la Extique sau electrocasnice care să te ajute să faci treaba în casă mai repede.

Totuși, dezavantajele pot fi copleșitoare. În primul rând, este necesar să investești mult timp. Asta nu doar pentru a căuta o proprietate nouă, dar și pentru a o vinde pe cea veche la un preț care să îți permită achiziția dorită. La un moment dat, s-ar putea sa ajungi să plătești un agent imobiliar care să te ajute. De asemenea, vei avea nevoie de multă energie pentru a le face față clienților pretențioși. În plus, nici obținerea documentației necesare pentru vânzarea unei case nu este foarte ușoară. Mutarea în sine va fi un proces obositor, care implica mult stres și emoții copleșitoare.

Dacă alegi să renovezi, ar trebui să ții cont de aceste aspecte: 

În funcție de cât de deteriorată este starea casei tale, s-ar putea să îți dai seama că este în dezavantajul tău să încerci să o renovezi. Totuși, dacă decizi să apelezi la această soluție, rezultatele pot fi uimitoare, atât timp cât lucrezi cu oameni pricepuți și materiale de calitate. 

Printre avantaje se numără faptul că o astfel de inițiativă va costa mai puțin decât să cumperi o casă nouă, deoarece poți decide singur când va începe și când se va termina fiecare etapă a procesului. Rămâne la latitudinea ta cât ai de gând să investești în fiecare cameră și când ai de gând să faci asta. În plus, există mai multe posibilități să faci economie în faza de reamenajare apelând la ajutorul prietenilor care sunt pricepuți în domeniu, executând singur unele proiecte sau cumpărând materiale la reducere. 

Un mare dezavantaj este acela că, dacă toată casa trebuie renovată, costurile vor fi mult mai mari decât ai preconizat. În plus, etapele vor lua prea mult timp. În cele din urmă, este posibil să ajungi să te saturi cu totul de acel loc, din cauza stresului la care ai fost supus. Mai mult decât atât, timp de săptămâni, locuința ta nu va semăna deloc cu un cămin călduros. Peste tot vor fi unelte și materiale specifice acestei activități, praf și mizerie. S-ar putea să fie nevoie să stai la un hotel sau la prieteni ori alți membri ai familiei în această perioadă, deoarece casa ta nu va fi locuibilă. 

Acum că știi care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei alegeri, vei fi mai pregătit să iei o decizie bună în acest sens. Indiferent de ce vei hotărî, fă-o după ce ai calculat investiția necesară pentru ambele opțiuni. 

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com

The post Renovezi sau îți cumperi o casă nouă? Ce e mai PROFITABIL? Avantaje VS dezavantaje appeared first on exclusivNEWS.ro.