Rezultat excelent după discuțiile dintre Prefectul Capitalei, Nicoleta Goleac și cunoscutul medic Adina Alberts – spitalul Care Zone pus integral la dispoziția bolnavilor de noul Coronavirus

Cu România în stare de urgență pe tema coronavirusului, autoritățile au început să caute soluții pentru a identifica spații pe care să le poată folosi atât pentru tratarea persoanelor infectate, cât și pentru cazarea celor care trebuie să stea în carantină pentru o perioadă de două săptămâni. Evident, primele persoane publice contactate sunt medicii cunoscuți, care nu doar că pot contribui cu experiența medicală proprie, ci mai ales, prin acceptul de a trata bolnavi în spitalele private pe care aceștia le dețin.

Un exemplu elocvent în acest sens l-au oferit zilele trecute renumitul medic Adina Alberts și prefectul Capitalei, Nicoleta-Matilda Goleac, care au stabilit, în urma unei întâlniri la prefectură, ca doctorița să pună la dispoziția autorităților spitalul pe care îl conduce, Care Zone Medical.

„Am decis să pun la dispoziția tuturor cetățenilor, atât unitatea spitalicească pe care o conduc, cât și experiența mea în medicină. Total gratuit! Îi mulțumesc doamnei Prefect a Municipiului București, Doamnna Nicoleta Goleac, care m-a primit astăzi în audiență, pentru deschiderea dumneaei, pentru omenia și empatia de care dă dovadă”, a scris Adina Alberts pe o rețea de socializare imediat după discuția cu prefectul Bucureștiului.

 În același mesaj, doctorița le-a transmis și altor oficiali ai Capitelei faptul că așteaptă să-i fie cerut sprijinul.

„Aștept din partea autorităților competente, a doamnei Primar General Gabriela Firea , a domnului Primar Sector 1, Dan Tudorache, precum și din partea Ministrului Sănătății, a dlui Victor Costache, decizii cu privire la necesitățile pe care aș putea să le acopăr eu și unitatea spitalicească pe care o conduc!”, a mai scris Adina Alberts.

Aceasta a continuat și și-a provocat și colegii doctori de la clinicile private să se alăture demersului său.

„Pe această cale fac un apel către colegii mei care dețin clinici private, să se alăture în acest program de solidaritate, care cu siguranță va face diferența în vremurile ce vin! Multă sănătate tuturor!”, a încheiat doctorița.