Sănătatea dentară a bebelușului tău – sfaturi de la Dr. Marana, stomatolog în București

Ca părinte, simți că nimic nu e mai important pe lume decât sănătatea bebelușului tău. Când te gândești câte pericole îl pândesc pe cel mic la orice pas, îți dai seama că trebuie să faci tot ce îți stă ție în putință pentru a-l proteja. Din fericire, sănătatea dentară a bebelușului tău chiar este un domeniu ce stă în puterea ta. Află din acest articol cele mai importante sfaturi pentru sănătatea dentară a bebelușului tău de la Dr. Marana, stomatolog de top în București!

Sănătatea dentară a bebelușului tău

De multe ori, sănătatea orală a bebelușului este neglijată. Sunt mulți părinți care cred că dinții de lapte ai copilului nu sunt importanți, pentru că oricum vor cădea în câțiva ani. În plus, de ce i-ar trebui unui bebeluș un control stomatologic? Oricum nu are dinții definitivi ieșiți, deci ce să vadă stomatologul? Ei bine, adevărul este că acest mod de a pune problema este greșit.

De fapt, bebelușul trebuie dus la primul control stomatologic chiar din momentul în care încep să îi iasă dințișorii de lapte. În acest mod, stomatologul pediatru va putea observa dacă există anumite probleme de creștere a dinților și de dezvoltare a maxilarului și mandibulei. În plus, un stomatolog bun din București sau din orașul tău îți va oferi sfaturi personalizate pentru a liniști copilul atunci când are dureri cauzate de erupțiile dentare.

De asemenea, după ce îi apar toți dințișorii de lapte, copilul va trebui obișnuit atât cu igiena dentară acasă, cât și cu controalele regulate efectuate la medicul stomatolog. De ce? Dr. Marana din București ne spune cele mai importante două motive:

  • În primul rând, faptul că dințișorii de lapte vor cădea în câțiva ani nu înseamnă că cel mic nu are nevoie de o igienă orală impecabilă. Sănătatea gurii influențează sănătatea și buna dezvoltare a întregului organism, să nu uităm acest lucru. Iar sănătatea gurii nu înseamnă doar dințișorii, ci și limba, obrajii, gingiile. Copilul trebuie obișnuit de mic să aibă grijă de toate acestea, iar igienizarea gurii la dentistul pediatru trebuie efectuată de două ori pe an.
  • În al doilea rând, obiceiurile bune pentru toată viața se formează din copilărie. Dacă bebelușul este obișnuit de mic cu rutina de a-și curăța zilnic dințișorii și cu mersul la dentist, el nu va avea niciodată frică de tratamentele dentare. În ceea ce privește igiena sa orală, va fi un adult îngrijit toată viața. Toate acestea se învață de mic.

Sfaturi utile de la Dr. Marana

Pentru a te asigura că îi oferi bebelușului tău șansa unei vieți 100% sănătoase, include în rutina de mers la medicul pediatru și rutina de a merge la un stomatolog pediatru bun în București sau în orașul tău. Primul consult stomatologic ar trebui să fie în jurul vârstei de 6 luni, însă nu mai târziu de împlinirea vârstei de un an. În acest mod, eventualele probleme vor fi observate și corectate la timp.

De asemenea, îți recomandăm să ai grijă la ustensilele pe care copilul tău le introduce în guriță. Acestea  trebuie să fie din materiale non-toxice, să nu fie ascuțite și, bineînțeles, să fie curate. Sub nicio formă nu băgăm în gurița copilului lingura ce a fost în gura părintelui și descurajăm orice schimb de sticle ori pahare între copilul nostru și alți copii.

Respectând aceste sfaturi, copilăria celui mic va fi frumoasă și sănătoasă, iar dantura lui va crește puternică și rezistentă. Înainte să îți dai seama, vei avea un tânăr adult sănătos, responsabil și foarte îngrijit, exact așa cum l-ai învățat de mic. Iar noi te felicităm pentru acest lucru și te invităm la clinica stomatologică pentru copii și adulți Dr. Marana din București!

Clinică stomatologică pentru copii și adulți București – Dr. Marana

 Str. Radu Boiangiu, nr.1, sc. B, ap. 2, București

 Programari: 0730 547 000

 Programare online pe site, prin email sau telefonic.