Şeful Cel.ro, Tiberiu Pop acuză eMag şi Consiliul Concurenţei de încălcarea dreptului la liberă exprimare – VIDEO

Tiberiu Pop acuză compania eMag şi Consiliul Concurenţei că s-au unit împotriva sa şi au pornit simultan două procese identice prin care i se încalcă dreptul la liberă exprimare.

Tiberiu Pop susţine că a primit ăn acelaşi timp, citaţie la Tribunal de la emag şi Consiliul Concurenţei şi că din cauza timpului foarte scurt avut la dispoziţie, de doar o zi, nu a avut cum să îşi facă apărarea şi drept urmare, instanţa l-a obligat să îndepărteze din mediul online orice material video sau text, care face referire la Consiliul Concurenţei şi amenda pe care insistuţia a aplicat-o cel.ro.

“Printr-un atac fără precedent asupra libertății de exprimare 2 entități care într-o societate normală ar fi trebuit sa fie în tabere diferite au făcut front comun împotriva șefului CEL.ro, Tiberiu Pop. Dacă pană acum de dragul aparențelor cele 2 entități s-au străduit să ascundă relația dintre ele, urgentă de a-l reduce la tăcere pe Tiberiu Pop pare atât de mare încât le-a făcut să renunțe nu doar la aparențe dar și la orice urmă de etică și bună credință. Prin acțiuni în instantă chiar dacă în aparentă legale dar care încalcă Principiile fundamentale ale procesului civil și orice urmă de bună credință au încercat și în mare parte au și reușit sa-i limiteze șefului CEL.ro unul dintre drepturile fundamentale garantat atât de constituție cât și de CEDO, dreptul la liberă exprimare. Prin folosirea cu rea credință a unei proceduri legale dar care în mod uzual se folosește în alt tip de spete care nu necesită un probatoriu complex și nici un timp îndelungat de administrare a lor, au reușit să îl oblige în prima fază pe acesta să elimine de pe internet clipul în care folosindu-se de dreptul său fundamental la liberă exprimare își prezenta punctul de vedere personal asupra amenzii pe care firma pe care o conduce, CEL.ro, a primit-o în mod abuziv de la Consiliul Concurenței”, se arată în comunicatul Cel.ro, remis exclusivNEWS.ro.

Prin intermediul canalul său de Youtube, Tiberiu Pop  povestește că în urmă cu câteva zile cele 2 entități au făcut fiecare în parte cate 2 acțiuni în instanță împotriva sa, una clasică și una folosind o procedură ne uzuală, și anume cea a ordonanței președințiale. Acțiunile au ca scop ștergerea clipurilor postate de acesta pe internet, clipuri care prezintă diverse nereguli din comerțul online românesc. Acesta spune ca cele 2 entități au făcut acțiunile la o zi diferența, acțiuni ce folosesc aceeași procedura neuzuala și care cer același lucru din partea aceluiași pârât, sincronizare ce cu greu poate fi considerată pur întâmplătoare.

Tiberiu Pop spune că modul rău intenționat în care cele 2 entități au acționat l-au împiedicat să-și manifeste dreptul la apărare, drept ce este garantat de art. 13 din Principiile fundamentale ale procesului civil. De asemenea acesta mai spune că acțiunile făcută de Emag și Consiliu încalcă și art. 6 din aceleași Principii care spune ca orice persoană are dreptul la judecarea cauzei sale în mod echitabil, în termen optim și previzibil, primirea dosarelor cu câteva ore înainte de proces fiind departe de un termen optim și previzibil, dar și art. 8 care garantează exercitarea drepturilor procesuale, în mod egal și fără discriminări. Print screen-urile depuse la dosar arată că Emag și Consiliul au lucrat la respectivele acțiuni aproape o luna, termen ce este disproporționat de termenul pe care Pop l-a avut ca sa se apere.

Acesta mai spune ca cei care au dat termene acestea scurte de judecată nu au respectat nici art. 20 din aceleași Principii care spun că judecătorul are îndatorirea să asigure respectarea și să respecte el însuși principiile fundamentale ale procesului civil, sub sancțiunile prevăzute de lege.

The post Şeful Cel.ro, Tiberiu Pop acuză eMag şi Consiliul Concurenţei de încălcarea dreptului la liberă exprimare – VIDEO appeared first on exclusivNEWS.ro.