Siguranta la drum, cum procedam in situatii neprevazute

In calitate de sofer trebuie sa fii pregatit intotdeauna pentru situatii neprevazute. Fie ca vorbim despre drumuri blocate din diverse motive, fie ca vorbim despre incidente in trafic, fie ca ne referim la problemele care se pot ivi la masina ta, in calitate de sofer este important sa fii pregatit pentru oricare dintre aceste situatii. Insa un sofer care se pregateste inainte de a porni la drum poate sa se bucure de siguranta indiferent daca este vorba de un drum lung sau un drum pe o distanta mai scurta. Iata in ceea ce urmeaza cateva sfaturi pentru soferi pentru ca acestia sa se bucure de siguranta la drum.

 

  1. Asigura-te ca esti odihnit si in forma fizica buna

Primul lucru pentru a te bucura de siguranta la drum este sa fii odihnit foarte bine si sa fii intr-o forma fizica si mentala foarte buna. Doar astfel ai certitudinea ca te vei putea concentra la drum, indiferent de distanta parcursa. De asemenea, este foarte important sa mananci inainte de a urca la volan.

 

  1. Asigura-te ca masina ta functioneaza in parametrii optimi

Un al doilea aspect de care trebuie sa ai grija atunci cand urmeaza sa pornesti la drum este sa te asiguri ca masina ta functioneaza exact asa cum trebuie. Chiar si micile defectiuni sau semne de uzura trebuie avute in vedere, mai ales daca pornesti la un drum lung. De asemenea, anvelopele trebuie sa fie alese in functie de conditiile carosabilului.

 

  1. Informeaza-te cu privire la conditiile meteo

Astazi este mai usor ca oricand sa fim mereu la curent cu starea vremii. Tocmai de aceea a fi la curent cu situatia meteo este o cerinta obligatorie daca urmeaza sa pleci la un drum foarte lung, mai ales in timpul iernii. Este recomandat sa eviti sa pornesti la drum daca se anunta vreme severa.

 

  1. Fii pregatit pentru situatii neprevazute

Chiar si in conditiile in care masina pare a fi in conditii optime de functionare si vremea este perfecta, pot aparea diferite situatii pe care nu le-ai luat in calcul. O pana de cauciuc, o defectiune care te obliga sa tragi pe dreapta sau poate chiar un accident rutier, care desigur este de nedorit, pot fi situatii total neplacute. Insa in acest caz este bine sa ai la indemana datele de contact ale unei firme de tractari auto. O astfel de firma profesionista va interveni prompt pentru a te scoate din impas si ofera servicii de tractari auto si asistenta rutiera non stop.

 

  1. Respecta regulile de circulatie si ceilalti participanti la trafic

Indiferent daca te grabesti sau daca alti participanti la trafic nu respecta regulile de circulatie, in calitate de sofer este datoria ta sa conduci prudent si sa te asiguri ca vei ajunge in siguranta la destinatie. Pentru acest lucru respectarea regulilor de circulatie si a tuturor participantilor la trafic este o recomandare care trebuie urmata.

 

Tine cont de aceste sugestii atunci cand urmeaza sa pleci la drum si vei ajunge in siguranta la destinatie. Pentru situatii neprevazute nu uita sa ai datele de contact ale unei firme de tractari auto profesioniste.

The post Siguranta la drum, cum procedam in situatii neprevazute appeared first on exclusivNEWS.ro.