Sisteme auto audio Hi-Fi

Cele mai multe dintre sistemele audio instalate din fabrică pe autoturisme sunt departe de a fi perfecte. Fanii sistemului de sunet Hi-Fi, care înseamnă fidelitate înaltă, își instalează de obicei module auto de sunet mult mai scumpe și de calitate înaltă în autoturismelor lor.

Acest sistem include, mai întâi de toate, o unitate auto principală de sunet, apoi un amplificator, difuzoare de frecvență înaltă și joasă, la fel și difuzoare de frecvență medie. Mai mult, pentru a atinge un sunet pur și plin, proprietarul autoturismului ar trebuie să aibă grijă de izolarea fonică și de reducerea zgomotului. Acest lucru implică  montarea de materiale izolatoare fonic și de absorbție a zgomotului sub tapițeria vehiculului, prinderea cablurilor pe sub panouri și multe altele. Noi recomandăm realizarea acestor lucrări laborioase a fi făcute de către profesioniști.

Care este avantajul principal al acestor dispozitive și accesorii scumpe? Echipamentul auto audio standard pentru consumatorul de rând îndeplinește minimul de funcții, furnizează sunete normale, care sunt potrivite pentru cei mai mulți dintre cumpărători.

Spre deosebire de acest tip de echipament, sistemul Hi-Fi permite ascultarea tuturor instrumentelor unei înregistrări iar sunetul este viu și plin. Mai mult, fiecare dintre difuzoare are caracteristici proprii de frecvență, putere de ieșire și impedanță.

Alături de acestea, pentru a instala difuzoare separate pentru fiecare segment al frecvenței de sunet trebuie să instalați filtre de sunet, sau crosovere de sunet care vor împărți semnalul audio în seturi de frecvențe diferite. Difuzoarele de mare putere necesită instalarea de amplificatoare pentru a asigura un sunet curat și puternic. Uită-te în jur la Euautopiese.ro

În ciuda faptului că un sistem auto audio se caracterizează prin mai multe componente cum ar fi egalizatorul de sunet, MP3 și suport CD, posibilitatea de a schimba centrul de sunet și lateral și pe lungime, proprietarii de autoturisme adesea înlocuiesc echipamentul audio standard în ideea de a obține un sunet mult mai bun cu ajutorul elementelor de sunet Hi-Fi.

De asemenea, unii producători auto permit alegerea acusticii standard sau de la o anumită marcă, cum ar fi Bose, Mark Levinson, THX și altele. Aceste mărci sunt specializate în sisteme auto audio Hi-Fi pentru interioarele autoturismelor.

The post Sisteme auto audio Hi-Fi appeared first on exclusivNEWS.ro.