Studii de piață și advertoriale – Modalități eficiente de creștere a afacerii

Înainte de a putea să generați profit prin comercializarea produsului sau serviciului dumneavoastră, trebuie să cunoașteți cui vă adresați. Nu contează cât de inovator sau de calitativ este produsul dacă veți încerca să îl vindeți unui grup care nu are nevoie de el. Pentru a vă ajuta în acest sens, studiile de piață oferă informații esențiale despre segmentul de piață ales și despre situația industriei în care veți activa. Studiile de piață evidențiează modul în care este percepută compania de către clienții țintă și ce factori le influențează deciziile de cumpărare. Aceste studii de piata vă pot ajuta să înțelegeți cum puteți să vă conectați cu segmentul țintă, ce elemente comune și distincte aveți în raport cu rivalii din industrie și ce măsuri trebuie să luați pentru a vă îmbunătăți strategia.

Cercetarea de piață poate juca, de asemenea, un rol important în procesul de dezvoltare a produselor și serviciilor dumneavoastră, de a le aduce pe piață și de a le comercializa consumatorilor. Iată câteva moduri prin care cercetarea de piață vă poate ajuta să vă îmbunătățiți strategia de afaceri:

  • Vă poate oferi o imagine clară asupra afacerii și pieței. Un studiu de piață poate evidenția eforturile pe care competitorii din industrie le depun pentru a-și loializa clienții.
  • Vă poate ajuta să conturați un profil al clienților, pentru a înțelege toți factorii care le influențează deciziile. 
  • Vă poate dezvălui modul în care potențialii și actualii clienți vă percep afacerea și produsele existente și vă poate indica dacă satisfaceți sau nu nevoile consumatorilor. Prin intermediul unui studiu de piația aveți posibilitatea să descoperiți opiniile favorabile sau nefavorabile ale clienților în raport cu afacerea și/sau produsele dumneavoastră. 
  • Vă poate ajuta să decideți dacă o nouă idee pentru o afacere sau un produs va fi acceptată de către clienți, pe baza performanței produselor similare pe piață. 
  • Vă poate ajuta să vă îmbunătățiți strategia de marketing, prin adaptarea mesajelor sau a design-ului produsului, pentru a se alinia cu interesele clienților.

Pentru multe companii cercetarea de piață este o componentă cheie în dezvoltarea strategiei de marketing, oferind date exacte pentru indicatori cheie precum estimarea vânzărilor și a profitabilitatii. Un studiu de piață poate face diferența între luarea unor decizii înțelepte care conduce afacerea către succes și deciziile proaste care pot dauna companiei.

Mediul de afaceri cu care vă confruntați este din ce în ce mai competitiv și ridică o serie de provocări. Toate companiile efectuează cercetări de piață pentru a-și câștiga propriul avantaj competitiv. Acesta poate fi cel mai bun motiv pentru a face din cercetarea de piață o parte cheie a strategiei dumneavoastră de creștere a afacerii.

La fel ca studiile de piață, publicarea unor advertoriale gratuite poate genera o serie de avantaje, mai ales pentru o afacere la început de drum, care nu dispune de resursele financiare pentru a se promova. Beneficiile publicității online pot fi resimțite de companiile de toate dimensiunile, permițând antreprenorilor să livreze clienților lor mesaje relevante, personalizate și în timp util, la o fracțiune din cost. 

Orice expert în marketing valorifică puterea internetului pentru a ajunge în mod eficient la publicul țintă. Promovarea tradițională prin clasicele pliante, spot-uri tv, panouri publicitare sau prin poșta directa nu vă oferă garanția că vă veți putea conecta cu publicul țintă.

Bugetul este alocat activităților de proiectare și distribuire pentru a ajunge la cât mai multi potențiali clienți, în speranța că o parte dintre aceștia vă vor vedea mesajul și vor acționa. În comparatie cu aceste eforturi, publicitatea online vă oferă mult mai mult control.

De exemplu, Facebook și Google va pot identifica clienții țintă, în funcție de profilurile și istoricul căutărilor lor în social media. Acest lucru vă permite să direcționați mesajele cheie în mod specific acelor persoane care prezintă cea mai mare probabilitate să cumpere. Dacă țintiți spre piețele mari sau lansați o afacere pe plan internațional în mediul online, publicitatea online este o necesitate.

Poziționați-vă brandul în fața milioanelor de clienți, atât din țară, cât și din străinătate, făra cheltuielile generale pentru eforturile de proiectare și producție. Marketingul online poate fi, de asemenea, ușor de masurat și monitorizat. Instrumentele de analiză online vă pot ajuta sa identificați ce functionează pentru compania dumneavoastră și ce nu, permițând direcționarea eficientă a cheltuielilor  de marketing în cadrul firmei. De asemenea, aceste instrumente pot oferi date cheie despre cum arată clientul ideal, permițându-vă să vă concentrați eforturile de promovare către publicul care va genera profitul dorit.

Clientii pot fi sortați automat în liste de corespondență relevante, prin care le pot fi distribuite informații relevante pentru a-i converti din nou. Dincolo de conversiile brute, continuarea relației cu clientii vă va ajuta brandul să rămână relevant și de încredere și, în mod ideal, să aibă o bună reputație în industrie. Internetul oferă o serie de oportunitați pentru orice tip de afacere. Indiferent de bugetul alocat, publicitatea online este un canal puternic și rentabil pentru a vă crește baza de clienți.

Fiecare client este valoros. Automatizarea marketingului digital face posibilă, de asemenea, și menținerea contactului cu toți cei care intră în contact cu afacerea. Dincolo de publicitatea plătită, implicarea organică în activitatea online, cum ar fi răspunsul la comentarii de pe pagina de Facebook, tweeting-ul despre produsele sau industria în care activați și furnizarea de servicii pentru clienti prin canale digitale sunt modalități prin care puteți crește satisfacția consumatorilor în raport cu organizația dumneavoastră.

Un serviciu excelent pentru clienți este una dintre cele mai puternice metode de „promovare”, iar internetul este un instrument care vă facilitează interacțiunile cu potențialii sau actualii clienți. Aceste eforturi intră în categoria celor mai importante tehnici de vanzare!