Țara de Sus, ținut de legendă, sâmbătă la “ROventura” de la Kanal D

“ROventura” ne invită sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în Țara de Sus, în Suceava, pentru a vizita unul dintre cele mai vechi, importante și fermecătoare cetăți din țară, Cetatea de Scaun a domnitorului Moldovei Ștefan Cel Mare, locul unde istoria și legenda își dau mâna într-o veritabilă lecție de istorie, pentru toți românii.

Andreea Străvoiu și George Mihai, gazdele emisiunii, ne “deschid” larg porțile Cetății de Scaun pentru a vedea, rând pe rând, cele mai importante lăcașuri; Sala Tronurilor, Sala Voievozilor, locul unde se luau cele mai importante decizii, Paraclisul Domnesc, Tezaurul, dar și încăperea în care locuia domnitorul.

Trecem prin Fortul Mușatin, ctitorită acum mai bine de 600 de ani, locul unde, în fiecare an, un spectacol fascinant, din cadrul Festivalului de Artă Medievală, dă viață zidurilor Cetății de Scaun.

Sâmbăta aceasta, ne vom bucura, prin intermediul “ROventura”, de ospitalitatea bucovinenilor, gustând din cele mai delicioase preparate culinare. “ROventura” ne spune și povestea celei mai celebre ciorbe din țară, dar și a femeii care a creat-o acum 38 de ani, chiar la ea acasă, la Rădăuți.

“Pentru mine, orice reîntoarcere în Țara de Sus e prilej de sărbătoare. Cu atât mai mult mă bucur când am ocazia să prezint locurile acestea, atât de dragi mie. Dacă Andreea s-a bucurat de această aventură unică, alături de mine, îmi doresc să o faceți și dumneavoastră, telespectatorii. Am pregătit și o surpriză pentru dumneavoastră! Va așteptăm alături de noi, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la o nouă ediție <ROventura>, spune George Mihai, gazda emisiunii.

The post Țara de Sus, ținut de legendă, sâmbătă la “ROventura” de la Kanal D appeared first on exclusivNEWS.ro.