Tipurile de replici de arme populare în Airsoft

Airsoft este un joc care crează dependență din primele minute pentru cei cărora le place să trăiască cu adrenalina la maximum. Acest joc necesită un echipament minim ce conține o replică de armă, consumabile și protecție.

Sunt mai multe reguli de care trebuie să ții cont atunci când te apuci de airsoft. Cel mai important este să asiști la câteva jocuri pentru a înțelege cum se practică acest sport. După ce te-ai pus la punct și cu regulamentul, e timpul să te apuci de airsoft. Iată din ce categorii de arme airsoft Bucuresti populare poți alege:

Replici de arme automate AEG

Replicile AEG sunt cele mai uzuale replici de arme folosite în airsoft. Acest lucru e posibil datorită ușurinței de manevrare și a autonomiei crescute. Autonomia e redată de încărcătoarele electrice care asigură buna funcționare pe tot parcursul meciului. Așadar, armele electrice automate sunt cele mai răspândite în jocurile de airsoft.

Acționarea și lansarea bile de plastic se face cu ajutorul energiei electrice care se transformă în energie cinetică. Cu un singur acumulator ai ocazia să lansezi mii de bile fără să irosești toată energia. Sistemul e acționare a bilei este cel mai precis și asigură o lansare la viteză constantă până la atingerea țintei. Replicile de airsoft automate au devenit foarte populare și datorită faptului că se pot face upgrade-uri mult mai ușor față de alte tipuri de modele pe bază de gaz sau arc.

Viteza de lansare a unei bilei din armele automate poate varia de la 50 m/s până la 170 m/s. Pentru a ajunge la viteze superioare de lansare a bilei, este nevoie de replici cu componente interne de cea mai bună calitate care nu cedează ușor din cauza presiunii. Cadența de tragere este de aproximativ 10-20 de bile pe secundă.

Replici de arme pe bază de gaz

Replicile de arme pe bază de gaz sunt de mai multe tipuri. Ai posibilitatea să alegi replici fără sau cu recul, dar și cu mai multe tipuri de gaz de alimentare. Deosebirea față de modelele automate se face la modalitatea de lansare a bilei care se realizează prin utilizarea unui gaz aflat sub presiune, în locul energiei electrice. De regulă se utilizează propan, dar nu orice tip, ci unul special creat pentru acest sport.

Și pentru replicile pe bază de gaz sunt posibile diverse upgrade-uri care le transformă în arme airsoft și mai competitive. Lansarea bilei se face cu o viteză ce poate varia între 80 m/s și 120 m/s.

Replici pe bază de arc

Sunt arme care se utilizează de către jucătorii profesioniști. Aceștia le folosesc atunci când nu sunt activi pe teren, ci urmăresc cu atenție adversarii pentru a-i scoate din joc dintr-o singură lovitură. Replicile pe bază de arc sunt utilizate pe replici ce imită puștile sau armele de asalt. Au o construcție simplă și sunt foarte realiste. Viteza de lansare a bilei este constantă și foarte bună, obținând viteze chiar mai mari față de celelalte tipuri de arme prezentate mai sus. Dezavantajul este că nu au o rată de foc prea mare, iar capacitatea de stocare a bilelor este mult mai mică față de alte modele.

În airsoft se folosesc diverse tipuri de proiectile din bile de plastic ce pot avea dimensiuni cuprinse între 6 și 8 mm. Greutatea variază în funcție de tipul replicii de armă și puterea de lansare. Astfel sunt replici care au până la 0.28 grame pentru a putea fi lansate chiar și cu viteze de peste 140 m/s. În astfel de situații e bine să fii echipat corespunzător cu cască, ochelari de protecție, haine adecvate și bocanci militari. Dacă ai tot echipamentul minim necesar, atunci ești pregătit să ieși pe terenul de joc.