Tomas Ryde a fost demis din funcţia de antrenor al echipei naţionale de handbal feminin a României

Tomas Ryde a fost dat afară de la echipa naţională de handbal feminin a României, după eşecul usturător de la Campionatul Mondial de Handbal din Japonia, desfăşurat în luna decembrie 2019.

Cu o întârziere de circa trei săptămâni, Tomas Ryde a fost demis de către Federaţia Română de Handbal.

Luni, Comisia Tehnică a votat demiterea lui Tomas Ryde din fruntea echipei naționale. Din cei 11 antrenori care au votat, doar patru l-au susținut pe suedez.

Dragoș Dobrescu, tehnicianul naționalei de tineret, Ion Crăciun, antrenorul Coronei Brașov, Mihaela Evi, tehnicianul de la Mureșul Tg. Mureș, secundul naționalei de junioare a României, și Valeriu Costea, secundul naționalei de tineret au fost de partea antrenorului demis.

Împotriva lui Tomas Ryde au votat Gheorghe Tadici, Florentin Pera, Bogdan Burcea, Ovidiu Mihăilă, Gheorghe Covaciu, Petru Ghervan, vicepreședintele Comisiei Tehnice, Victorina Bora.

S-au abținut de la vot Carmen Amariei și Neven Hrupec.

Au lipsit de la ședință antrenorii echipelor din Cupa EHF, care nu s-au întors din străinătate, Alexandru Weber și Horațiu Pașca, dar și Costică Buceschi și Alin Bondar, tehnicianul de la U Cluj.

Adrian Vasile, tehnicianul de la CSM București, a fost rugat chiar de Tomas Ryde să nu asiste la ședință, fiind antrenorul secund al celor de la Muntenegru!

După ce și-a exprimat punctul de vedere și a făcut analiza Campionatului Mondial, Tomas Ryde și-a asumat greșelile de selecție, și a invocat lipsa mentalității de învingător la echipa națională! Ryde a criticat unele dintre jucătoare care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor.

Propunerile de antrenori în cadrul Comisiei Tehnice au fost cele ale lui Gheorghe Tadici, Bogdan Burcea, Florentine Pera, Ion Crăciun, Aurelian Roșca, Ovidiu Mihăilă, Victorina Bora, Adrian Vasile.

Tadici a spus în fața comisiei că “vremea mea a trecut” și că doar îl va ajuta cu un sfat pe antrenorul care va veni. Ion Crăciun nu mai e o variantă, după scandalul de dopaj de la “Corona”, astfel că au rămas în discuție celelalte variante.

Președintele FRH; Alexandru Dedu, a păstrat patru nominalizări: Bogdan Burcea, Florentin Pera, Adrian Vasile și Aurelian Roșca.

The post Tomas Ryde a fost demis din funcţia de antrenor al echipei naţionale de handbal feminin a României appeared first on exclusivNEWS.ro.