Top beneficii ale inotului pentru caini

Ai crezut că ședințele de înot pentru câini sunt destinate câinilor care suferă de o problema de sănătate și au nevoie de hidroterapie? Ori poate nici nu ai fost curios sa afli de ce cainii petrec cu placere timpul in apa? Chiar daca unele specii de caini nu pot inota fara ajutorul vestelor (datorită boturilor lor scurte și staturii lor mici) si este bine sa fim prudenți cu privire la modul de introducere a acestora în apă, inotul este extrem de benefic.

Deci, care sunt avantajele înotului pentru câinele tău?

Este distractiv! Pe lângă faptul că este o activitate placuta pentru câinele tau, poate fi și distractiv pentru tine, deoarece în unele locații puteți intra in apa și vă puteți bucura de aventura impreuna cu acesta (in special in lacuri publice sau in mare)

Excelent pentru câinii care sunt supraponderali. Dacă câinele tau este supraponderal, poate fi greu să găsiți activitati care să nu adauge un stres suplimentar articulațiilor deja suprasolicitate sau să efectueze exerciții adecvate pentru statura lor. Aici intervine inotul – soluția perfectă  deoarece apa va susține cea mai mare parte a greutății câinelui, permițându-i acestuia să ardă calorii și să-și îmbunătățească rata metabolică fără riscul de rănire.

Pentru a tine cainii in siguranta in acest anotimp, in natura, alege antiparazitarele interne sau externe de la Petmax.

Un mod perfect de a ne răcori în zilele caniculare. Unii proprietari ii invita si pe câini in piscina personala, pe tot parcursul zilei; ei se joaca împreună acolo, cu mare placere.

Stimularea creierului. La fel ca si noi, si câinii beneficiază de stimularea mentală, precum și de cea fizică. Acestea vin prin distracție, joaca și activități variate. Ele ne ajută sa ne păstram câinele agil și fericit, oferindu-le vise placuta, de care se vor bucura dupa ce adorm obositi de la inot.  

Binevenit dacă câinele suferă de probleme articulare. Înotul este un exercițiu fără greutati, de care câinele tau se poate bucura fără a pune presiune pe articulații. Când ne aflam în apă, greutatea ne este susținută, astfel încât sistemul osos este liber de presiunea la care se află atunci când este în afara apei.

Nu este doar o activitate de vară! Înotul pentru câini însemna sa îi duci la plimbare pe plajă sau pe râu și câinele tău sa inoate liber. 

Beneficiile înotului pentru câini sunt la fel de mari precum ar fi si pentru noi oamenii. Potrivit specialistilor veterinari, 1 minut de înot echivalează cu 4 minute de alergare pentru câinele tău!

Chiar dacă câinele tau poate înota, fii conștient de apa în care intră și tine-l întotdeauna sub supraveghere, deoarece se poate îneca ușor; dacă sunteti în ape curgatoare, feriți-vă de curenții puternici sau rapizi.