Un tren de marfă a intrat în plin într-un tren de călători la Ploieşti

Un tren de marfă a intrat miercuri, într-un tren de călători. Accidentul feroviar s-a produs miercuri, în jurul orei 15.45, între staţiile Ploiești Sud – Ploiești Triaj.

Cinci persoane au fost rănite după ciocnirea trenului de marfă cu cel de pasageri, iar circulaţia feroviară a fost deviată pentru a nu bloca circulaţia trenurilor pe ruta Bucureşti – Ploieşti Triaj.

“În jurul orei 15:45, trenul Regio 5008 care circula în relația Buzău – Ploiești Sud – București Nord a fost lovit frontal de un tren privat de marfă, între stațiie Ploiești Sud – Ploiești Triaj. Trenul de călători era format din 4 vagoane etajate și avea la bord circa 50 de călători. În urma impactului 5 persoane au fost rănite, este vorba despre 3 călători din trenul Regio 5008 și mecanicii celor două trenuri. Călătorii din trenul Regio 5008 au fost preluați de trenul Regio 3008 care circula pe același traseu. Cauzele exacte care au condus la producerea accidentului vor fi stabilite de comisia de anchetă. La fața locului sunt prezenți reprezentanții comisiei de anchetă, iar după finalizarea constatărilor preliminare ale comisiei, personalul CFR SA este pregătit și va interveni pentru ridicarea vagoanelor deraiate și redeschiderea circulației feroviare prin stația Ploiești Triaj.”, precizează CFR SA.

Din punct de vedere al asigurării continuității traficului feroviar pe relația București – Ploiești Triaj, CFR SA a luat măsura ca toate trenurile înscrise în circulație pe relația București – Ploiești Triaj să circule deviat pe ruta ocolitoare Brazi – Ploiești Vest – Ploiești Sud.

Trenurile de călători care asigură legătura între București și Moldova circulă deviat, din cauza accidentului care a avut loc în stația Ploești Triaj, pe ruta București – Brazi – Ram Ploiesti Triaj – Ploiesti Vest – Ploiești Sud (și retur).

CFR SA a redeschis circulația în stația Ploiești Triaj

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că trenurile de călători care asigură legătura între București și Moldova circulă pe rută normală, prin stația Ploiești Triaj, odată cu finalizarea intervențiilor de ridicare și repunere pe șină a vagoanelor deriate joi, 18 decembrie, în urma accidentului feroviar produs între un tren de călători și un tren privat de marfă.

Personalul feroviar al CFR SA a acționat în cursul nopții cu un tren de intervenție, format din vinciuri hidraulice și o macara de mare tonaj pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea garniturilor din zona accidentului, operațiunile fiind finalizate în această dimineață, circulația trenurilor în stația Ploiești Triaj fiind redeschisă la ora 06.30, în condiții normale de trafic.

Menționăm faptul că pentru asigurarea continuității traficului feroviar spre și dinspre Moldova până la finalizarea intervențiilor de ridicare și retragere a vagoanelor deraiate din zona accidentului, CFR SA a redirecționat circulația tuturor trenurilor care tranzitau stația Ploiești Triaj pe rute alternative, astfel trenurile de călători au circulat pe ruta Brazi – Ram Ploiesti Triaj – Ploiesti Vest – Ploiești Sud (și retur), iar trenurile de marfă pe ruta Brazi – Ghighiu – Ploiești Est (și retur).

Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER) va stabili cauzele producerii acestui accident feroviar.

The post Un tren de marfă a intrat în plin într-un tren de călători la Ploieşti appeared first on exclusivNEWS.ro.