Vacanta in Delta printre nuferi, stejari seculari, pelicani si cai salbatici

Delta Dunarii este un tinut renumit nu numai in tara, ci si peste hotare, datorita traditiilor localnicilor, dar si datorita frumusetilor naturii care pot fi admirate.

Turistii stiu ca aici pot pescui, dar pot si manca cel mai bun bors de peste, aici pot sa se plimbe cu barca, dar se pot si relaxa, cu alte cuvinte pot face orice isi doresc intr-o vacanta de vis. Pentru ca Delta Dunarii este un tinut foarte vast, dar si foarte frumos, turistii ar trebui sa ia in calcul un sejur de mai multe zile la Pensiunea Akropolis, de unde sa porneasca in excursii zilnice in diferite locuri din Delta.

Care sunt cele mai frumoase locuri din Delta Dunarii?

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Delta Dunarii este Padurea Letea, aflata in comuna C.A. Rosetti, fiind cea mai veche rezervatie naturala din Romania, arie naturala protejata inca din anul 1938. Aici, unde caii salbatici alearga liber, unde lianele se infasoara pe copaci ca niste serpi, unde speciile de plante sunt unice si animalele pe cale de disparitie, oamenii isi vor gasi raspuns la multe intrebari.

In plus, in comuna, localnicii pastreaza traditiile, turistii ii pot surprinde adesea in straie populare la diverse sarbatori, cantand si dansand pe ritmuri ucrainene, le pot admira portul popular impresionant si pot gusta cel mai bun bors de peste facut pe malul apei.

Padurea Caraorman situata la sudul bratului Sulina, se intinde pe o suprafata de peste 2.200 de hectare, iar turistii care vin aici au ocazia de a admira dune de nisip foarte inalte, stejari ce depasesc 30 de metri inaltime si cateva sute de ani de viata. Gura Portitei este un alt loc demn de vizitat in Delta Dunarii, unde turistii au parte de linistea mult dorita, unde pot admira cele mai frumoase rasarituri si apusuri, cele mai simpatice casute vopsite in alb si albastru, unde plaja virgina este o arie protejata si unde pasari rare isi fac cuib.

Atractii mai putin cunoscute ale Deltei Dunarii

Delta Dunarii este formata si din lagune, precum Razim si Golovita, pe care turistii le pot vizita, precum si Grinul Chituc sau unul dintre ultimele teritorii unde mai pot fi zariti sacali, Vadu! Turistii care ajung in Sulina nu trebuie sa rateze o excursie pana la locul unde se varsa Dunarea in Marea Neagra, dar nici plaja aproape salbatica, la marginea careia animalele pasc in voie plante precum catina alba, plaja pe care localnicii nu o privesc in acelasi mod ca turistii.

Nu in ultimul rand, unul dintre cele mai frumoase locuri din Delta Dunarii este Sfantu Gheorghe, iar specificul acestuia este dat de speciile de pasari foarte rare ce traiesc in Insula Sahalin si rezervatia de arin negru, singura din Europa, pe canalul Erenciuc.

The post Vacanta in Delta printre nuferi, stejari seculari, pelicani si cai salbatici appeared first on exclusivNEWS.ro.