Vișinel Bălan, din orfelinat, în Parlamentul României

Duminica aceasta, de la ora 14:30, o nouă ediție “Asta-i România!” întră în casele românilor.

Duminică, la “Asta-i România!” îl cunoaștem pe Vișinel Bălan, un băiat orfan, care a ajuns pe prima pagină a ziarelor britanice. Povestea lui de viață bate orice scenariu de film; s-a născut într-o familie de 13 frați, într-o sărăcie lucie. A crescut cu foame și bătaie în orfelinat, a dormit pe străzi, dar a găsit în el puterea să-și învingă destinul. Acum a ajuns acolo unde nu-și imagina vreodată – în Parlamentul României, unde lupte pentru drepturile copiilor abandonați.

“Nici eu nu știu cum am reușit. Nu știu, de aceea cred în destin pentru că eu am trecut prin niște etape groaznice (…) Cred că nu întâmplător am trecut prin toate aceste experiențe! Este foarte important să nu uit niciodată de unde am plecat”, spune Vișinel.

Vișinel, acum în vârstă de 32 de ani, care a fost abandonat pe când avea doar două luni, are o poveste de viață care poate oricând să devină scenariul unui film de succes. A trecut prin mai multe centre de plasament și nu și-a cunoscut familia pânã la vârsta de 11 ani. Astăzi, Vișinel este licențiat în Drept și Teatru, are un Master în psihologie și lucrează în Parlamentul României.

Drumul până aici a fost, pentru Vișinel, unul lung și greu, cu piedici pe care nu credea că le va depăși vreodată. Cele mai negre amintiri se leagă de perioada în care a stat în orfelinate, unde violență atingea cote alarmante, iar coșmarurile îl bântuie și azi.

Pentru că nu uită de unde a plecat, Visinel le întinde o mâna celor că el; a înființat o asociație prin care îi ajută pe orfanii din centre.

“Eu cred că fiecare dintre noi avem un destin și cred că ține de noi să gestionăm anumite situații, experiențe de viață. Ține de noi să facem că lucrurile să meargă într un fel”, spune Vișinel Bălan.

Tot duminica, la “Asta-i România!” facem cunoștință cu Selly, copilul minune al “Youtube”-ului, care la 19 ani a ajuns la performanțe greu de egalat. Este cel mai urmărit și cel mai apreciat vlogger din România, are peste un milion de euro în cont și peste 2 milioane de fani în mediul on-line. Recent a dat lovitură și în cinematografie cu un film care sparge toate recordurile, dar și încasările. Cine este, de fapt, Selly, de unde a plecat puștiul minune care acum este idolul unei generații aflăm în ediția de duminică această, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”.

The post Vișinel Bălan, din orfelinat, în Parlamentul României appeared first on exclusivNEWS.ro.