ZIUA MONDIALĂ A DONATORULUI DE SÂNGE – 14 IUNIE 2021 LA CLUJ-NAPOCA

14 iunie marchează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, iar ca atare Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj își extinde programul pentru a-i primi atât pe donatorii fideli, cât și pe cei noi!
Echipa Donează sânge, fii erou! – OSM Cluj vă așteaptă la Centrul de Transfuzie, str. Nicolae Bălcescu nr. 18 în intervalul orar 07:30-17:30 (cu o pauză de dezinfectare a suprafețelor comune între 11:00 și 11:30) cu premii, vouchere și multe bunătăți. Nu este nevoie de programare!
Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge:
● vârsta: 18-60 ani;
● greutatea: femei – între 55 și 100 kg; bărbați – între 60 și 110 kg;
● pulsul: 60-100 bătăi pe minut;
● să nu consumați alimente bogate în grăsimi în ziua donării și cu o zi înainte;
● să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase, etc.);
● să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere)
● să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;
● să nu fiți sub vreun tratament medicamentos (dar anticoncepționalele și suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);
● să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;
● să nu fiți în perioada menstruală (sau cu câteva zile înainte sau după);
● să nu consumați alcool cu 48h înaintea donării.

Fiecare donator va obține bonuri de masă în valoare totală de 65 lei, o adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă sau de la universitate și o reducere de 50% pentru un abonament la mijloacele de transport în comun pe timp de o lună.
BlooDoChallenge organizează la Centrul de Transfuzie o tombolă la care un donator va câștiga o pereche de căști Xiaomi Mi True Wireless – de asemenea, toți donatorii sunt invitați la cafea la preț redus la ROOM, str. Constantin Daicoviciu nr. 11.
Vă așteptăm!
www.doneazasangefiierou.ro