IMPLANTUL DENTAR: O SOLUȚIE MODERNĂ ȘI DURABILĂ

 Implanturile dentare reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă, iar Cris Smile Studio, un cabinet stomatologic situat în Sectorul 5, este dedicat oferirii unui tratament de calitate superioară și rezultate excelente. 

Înainte de a începe procedura de implant dentar, este important să urmați câteva sfaturi pentru a vă pregăti corespunzător. Iată câteva recomandări esențiale:

 1. Consultație și evaluare: Programați o consultație cu medicul stomatolog specializat în implantologie dentară pentru a evalua starea generală a sănătății dvs. orale și pentru a discuta opțiunile de tratament. Medicul va examina structura osoasă și gingivală, va verifica existența infecțiilor sau a afecțiunilor dentare și va discuta cu dvs. obiectivele și așteptările dvs. în legătură cu implanturile dentare.
 2. Evaluarea generală a sănătății: Asigurați-vă că discutați cu medicul stomatolog despre starea generală a sănătății dumneavoastră și despre eventualele afecțiuni medicale existente. Anumite afecțiuni, cum ar fi diabetul sau afecțiunile cardiace, pot necesita o evaluare medicală suplimentară înainte de a începe procedura de implant dentar.
 3. Radiografii dentare și imagistică avansată: Medicul stomatolog vă poate solicita să vă realizați radiografii dentare și/sau tomografie computerizată pentru a evalua calitatea și cantitatea osoasă disponibilă pentru implanturi. Aceste imagini vor ajuta medicul în planificarea tratamentului adecvat pentru dvs.
 4. Discuție despre opțiunile de tratament: În funcție de evaluarea inițială și de obiectivele dvs., medicul stomatolog vă va prezenta opțiunile de tratament disponibile. Veți discuta despre tipurile de implanturi, materialele utilizate, procedurile implicate și costurile asociate.
 5. Informații și întrebări: Asigurați-vă că aveți informații complete despre procedura de implant dentar și că ați înțeles în totalitate beneficiile, riscurile și timpul de vindecare asociat. Nu ezitați să puneți întrebări medicului stomatolog pentru a clarifica orice nelămurire aveți.
 6. Planificare și pregătire pre-operatorie: Medicul stomatolog vă va oferi instrucțiuni specifice pentru pregătirea înainte de procedura de implant dentar. Acestea pot include restricții alimentare sau medicale, oprirea administrării anumitor medicamente, cum ar fi anticoagulantele, și alte recomandări individuale.

Este important să cooperați și să comunicați deschis cu medicul stomatolog înainte de procedura de implant dentar. Astfel, puteți asigura o pregătire adecvată și puteți obține cele mai bune rezultate în timpul și după intervenție.

I. Avantajele implanturilor dentare

Implanturile dentare oferă o serie de avantaje semnificative, inclusiv:

 1. Aspect estetic natural: Implanturile dentare sunt proiectate pentru a se potrivi perfect în arhitectura osoasă și gingivală, oferind un aspect estetic natural și un zâmbet frumos. Acestea se integrează perfect cu restul dinților și sunt confecționate individual pentru a se potrivi cu forma și nuanța dinților naturali.
 2. Funcționalitate îmbunătățită: Datorită integrării lor solide în os, implanturile dentare oferă o stabilitate și o funcționalitate superioare. Pacienții se pot bucura de capacitatea de a mesteca și a vorbi fără nicio restricție, iar implanturile nu alunecă sau se mișcă în timpul utilizării.
 3. Prevenirea deteriorării osoase: Pierderea unui dinte poate duce la atrofia osoasă în zona respectivă. Implanturile dentare stimulează creșterea osoasă și previn resorbția osoasă, contribuind la menținerea sănătății osoase și la prevenirea modificărilor structurale ale feței și maxilarului.
 4. Durabilitate pe termen lung: Implanturile dentare sunt confecționate din materiale durabile, cum ar fi titanul, și sunt rezistente la coroziune și uzură. Cu o igienă orală adecvată și vizite regulate la dentist pentru evaluare și întreținere, implanturile dentare pot rezista mulți ani sau chiar o viață întreagă.
 5. Menținerea integrității dinților învecinați: Diferența majoră între implanturile dentare și alte opțiuni de înlocuire a dinților, cum ar fi punțile dentare, constă în faptul că implanturile nu necesită șlefuirea dinților sănătoși învecinați. Aceasta înseamnă că dinții naturali rămân neafectați, ceea ce contribuie la menținerea integrității și sănătății acestora.

II. Procesul de implantare

Procesul de implantare a unui implant dentar implică mai multe etape:

 1. Evaluarea inițială: Medicul stomatolog va evalua starea generală a sănătății orale și va realiza investigații radiologice pentru a determina calitatea și cantitatea osoasă disponibilă pentru implant.
 2. Planificarea tratamentului: Pe baza evaluării inițiale, medicul stomatolog va elabora un plan de tratament personalizat, luând în considerare nevoile și obiectivele pacientului.
 3. Intervenția chirurgicală: Implantul dentar va fi inserat în osul maxilar sau mandibular printr-o intervenție chirurgicală. Aceasta poate necesita o anestezie locală sau sedare în funcție de preferințele și necesitățile pacientului.
 4. Perioada de vindecare: După inserarea implantului, acesta va trebui să se integreze în os printr-un proces numit osteointegrare. Această etapă necesită timp și răbdare și poate dura câteva luni.
 5. Realizarea coroanei sau punții dentare: După ce implantul s-a integrat în os și s-a vindecat complet, se va realiza coroana sau puntea dentară personalizată, care va fi fixată ferm pe implant.

III. Sfaturi pentru îngrijirea orală după implantare

După procedura de implantare, este important să urmați o serie de sfaturi pentru a vă asigura o recuperare și o igienă orală adecvată:

 1. Respectați indicațiile medicului: Ascultați cu atenție instrucțiunile și recomandările medicului stomatolog și respectați programul de vizite de urmărire stabilite.
 2. Igiena orală riguroasă: Periați-vă dinții de două ori pe zi cu o periuță de dinți moale și pastă de dinți non-abrazivă. Utilizați atei dentari sau dușuri bucale pentru a curăța spațiile dintre dinți și implanturi.
 3. Evitați alimentele dure și lipicioase: În primele săptămâni după implantare, evitați alimentele dure și lipicioase care pot exercita presiune asupra implantului și pot provoca disconfort.
 4. Evitați fumatul și consumul excesiv de alcool: Fumatul și consumul excesiv de alcool pot afecta procesul de vindecare și pot compromite succesul implantului. Încercați să renunțați la fumat și să limitați consumul de alcool.
 5. Protejați implantul: În cazul activităților sportive sau a altor activități care implică un risc de traumă dentară, asigurați-vă că vă protejați implantul cu o protecție dentară adecvată.
 6. Programați-vă vizite de urmărire regulate: Programați-vă vizite periodice la medicul stomatolog pentru evaluare și întreținere. Aceste vizite sunt esențiale pentru a monitoriza starea implantului și pentru a vă asigura că acesta se vindecă și funcționează corespunzător.

Pentru a beneficia de toate avantajele implanturilor dentare și pentru a obține o îngrijire de calitate superioară, vă puteți adresa experților de la Cris Smile Studio. Cabinetul stomatologic este situat în Sectorul 5 și dispune de o echipă de medici stomatologi specializați în implantologie dentară. Aceștia oferă servicii personalizate, utilizând tehnologie de ultimă generație și respectând cele mai înalte standarde de calitate.

Puteți contacta Cris Smile Studio folosind următoarele informații de contact:

 • Telefon: 0723 918 404
 • Email: rahova@cris-smile.ro
 • Adresă: Str. Malcoci, nr.2, Bloc 36, Sc. B, Parter, Sector 5

Echipa de specialiști de la Cris Smile Studio vă stă la dispoziție pentru a vă oferi consultanță detaliată și pentru a răspunde întrebărilor sau îngrijorărilor dumneavoastră legate de implanturile dentare.

Implanturile dentare reprezintă o soluție durabilă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă, oferind multiple avantaje și beneficii. Respectarea sfaturilor de îngrijire orală după implantare și colaborarea cu echipa de la Cris Smile Studio vor contribui la obținerea unui zâmbet strălucitor și la menținerea sănătății orale pe termen lung. Nu ezitați să contactați experții de la Cris Smile Studio pentru a primi informații suplimentare și pentru a stabili o consultație.