Implantul dentar

Un implant dentar reprezinta o structura din titan avand forma unui surub care este inserat in maxilar, sub tesutul gingival, pentru a permite suportarea unui dinte de inlocuire, unui pod sau unei proteze. Implantul dentar se integreaza perfect in osul maxilarului dar si in gingie. Datorita acestei tehnici, dintii sanatosi nu vor avea de suferit, nu vor fi slefuiti sau chiar taiati pentru sustinerea lucrarii.

Care sunt beneficiile oferite de un implant dentar?

  • Implantul dentar este puternic si durabil, este la fel de eficient ca si dintele natural;
  • Implantul dentar este cea mai potrivita alegere pentru inlocuirea unui dinte care lipseste;
  • Cele mai bune poduri dentare sau proteze dentare au o durata de viata cuprinsa intre cinci-zece ani. Implantul dentar te insoteste toata viata;

Colaborare pentru stabilirea unui plan de tratament eficient

Trebuie sa stii ca tu, ca pacient, vei fi implicat in procesul decizional, in tot ceea ce implica implantul dentar. Dr.Durbac va stabili un plan de tratament care sa raspunda nevoilor tale. In general, exista trei situatii ideale pentru montarea unui implant dentar:

  • Atunci cand lipseste un singur dinte, un implant si o coroana vor fi adaugate;
  • Atunci cand lipsesc mai multi dinti, implanturi individuale sau exista posibilitatea de a adauga poduri dentare care vor fi sustinute de implant;
  • Atunci cand lipsesc o mare parte din dinti sau chiar toti, un pod sau o proteza complete vor fi sustinute de implantele dentare;

Intretinerea implantului dentar

Un implant dentar nu necesita o intretinere diferita fata de intretinerea dintilor naturali. Se recomanda spalatul dintilor in mod regulat si folosirea atei dentare. Un consult periodic va fi necesar pentru a evalua starea implanturilor dentare, a dintilor dar si a gingiilor si pentru mentinerea unei excelente sanatati bucale.

Cat costa un implant dentar?

Daca ai in vedere sa iti montezi un implant dentar, una din primele intrebari se refera la implanturi dentare pret. Este un lucru normal, deoarece vrei sa stii cum sa iti planifici bugetul. Inainte de a afla raspunsul la aceasta intrebare care te preocupa, trebuie sa stii ce implica in realitate costul final al unui implant dentar. Astfel, implantul dentar este alcatuit din trei piese principale, fiecare avand un pret: implantul propriu-zis, bontul protetic si coroana dentara.

Pretul acestor componente variaza datorita caracteristicilor pe care le indeplinesc. Cu alte cuvinte, pretul poate fi mai mic sau mai mare, in functie de materialele folosite. In plus, pretul implantului difera si de la un producator la altul.