Toate lucrurile pe care trebuie să le știți despre aparatele dentare

Dacă sunteți interesați de aceste dispozitive ortodontice, este important să știți cum să îl alegeți pe cel potrivit și să înțelegeți de ce este important să aveți grijă de dantură. În acest articol, vom discuta toate lucrurile pe care trebuie să le știți despre aparatele dentare, astfel încât să vă fie mai ușor să vă decideți și să acționați pentru a obține un zâmbet perfect și sănătos. 

Aparatele dentare sunt o soluție populară pentru persoane de toate vârstele care doresc să își îmbunătățească alinierea dentară și să aibă un zâmbet de invidiat. Indiferent de motivul pentru care se optează pentru un aparat dentar, este important să se știe că procesul de-a lungul căruia acesta este atașat la dinți și abia apoi sigilat pentru fixare poate fi dureros și dezagreabil. Cu toate acestea, este important să vă reamintiți că tratamentul cu un aparat dentar este temporar, și că rezultatele finale merită toată suferința de-a lungul tratamentului.

Există două tipuri de aparate dentare pe care le puteți alege – clasice și invizibile. Iată o comparație între cele două tipuri:

Aparate dentare clasice

Aparatele dentare clasice sunt o opțiune comună pentru pacienții care au nevoie de o corecție a alinierii dentare mai extinsă sau care prezintă probleme de ocupație și aliniere a dinților. Acestea sunt create din metal și fiecare dinte este atașat de un bracket folosind un fir de sârmă. Aparatele dentare clasice sunt vizibile, dar sunt adesea preferate datorită prețului lor mai accesibil comparativ cu alternativele invizibile.

În cazul în care ați optat pentru un aparat dentar clasic, este important să aveți în vedere sănătatea dinților. Trebuie să acordați o atenție deosebită igienei dentare prin perierea și utilizarea apei de gură după fiecare masă. Dacă nu mențineți igiena corespunzătoare, poate să apară dezvoltarea cariilor dentare sau iritarea gingiilor.

Aparate dentare invizibile

Aparatele dentare invizibile reprezintă o alternativă populară la aparatul dentar clasic datorită designului lor subțire. Acestea sunt fabricate dintr-un material din plastic transparent care este mult mai puțin vizibil decât aparatul dentar clasic. În plus, acest tip de aparat dentar poate fi îndepărtat în timpul meselor, însă este foarte important să îl purtați în totalitate pentru a asigura eficacitatea tratamentului.

Costuri și durata tratamentului

În general, costurile pentru un tratament cu aparat dentar pot varia foarte mult. În funcție de opțiunea pe care o alegeți, prețul aparatului dentar poate fi de la câteva sute de lei până la câteva mii de lei. Indiferent de preț, este important să apelați la un ortodont și să discutați cu el fiecare aspect al cazului dumneavoastră. În ceea ce privește durata tratamentului, totul depinde de nevoile dumneavoastră specifice. În general, perioada medie de tratament cu aparate dentare clasice este între 18 și 24 de luni, în timp ce tratamentul cu aparatul dentar invizibil durează adesea între 12 și 18 luni. Dacă vreți să optați pentru acest tratament, puteți afla mai multe informații despre aparate dentare de aici, specialiștii de la Cisomedical.ro fiind recunoscuți pentru professionalism și rezultate remarcabile în acest domeniu. 

În concluzie, aparatele dentare sunt o opțiune populară și eficientă pentru corectarea problemelor de aliniere dentară și pentru îmbunătățirea sănătății dentare și a aspectului zâmbetului. Este recomandat să discutați cu un ortodont înainte de a alege un aparat dentar pentru a afla ce opțiuni sunt potrivite pentru dvs. și pentru a vă asigura că veți avea un tratament adecvat, sigur și eficient pentru a obține un zâmbet sănătos și strălucitor.

Sursa foto: Pexels.com.