Cum poate ajuta kinetoterapia la menținerea unei greutăți corporale sănătoase

Menținerea unei greutăți corporale sănătoase este importantă pentru a ne simți bine, dar nu este întotdeauna simplu. Deseori apelăm la diete drastice și ne suprasolicităm corpul cu exerciții fizice intense pentru a slăbi, însă fără succes. Kinetoterapia nu este indicată doar pentru recuperarea după un traumatism sau o intervenție chirurgicală. Acestea poate juca, de asemenea, un rol cheie menținerea unei greutăți corporale sănătoase. Află mai multe despre modul în care kinetoterapia te poate ajuta să atingi o greutate optimă, potrivită vârstei tale.

Kinetoterapia crește nivelul de activitate promovând arderea grăsimilor

Pierderea în greutate și kinetoterapia merg mână în mână. Prin creșterea nivelului de activitate fizică, acest tip de terapie prin mișcare încurajează organismul să ardă grăsimile. Un program de antrenament bine pus la punct va crește nivelul de activitate și consumul de calorii. Creșterea activității ajută la stimularea metabolismului, ceea ce încurajează arderea grăsimilor. Pe măsură ce nivelul de pregătire fizică crește ca urmare a fizioterapiei, devine mai simplu, în timp, să se mențină o greutate sănătoasă.

Controlează pofta de mâncare

Când practici exerciții fizice în cadrul unei ședințe de kinetoterapie, corpul se bucură de mișcare și își consumă energia. Exercițiile regulate te pot ajuta să-ți menții nivelul de zahăr în limite normale, evitând senzațiile puternice de foame cauzate de fluctuații bruște. Dar kinetoterapia nu influențează doar corpul fizic, ci și starea de spirit. Endorfinele, hormonii care promovează fericirea și reduc stresul și anxietatea, sunt eliberate de creier în timpul exercițiilor fizice. Astfel, tratamentul fizic oferă un substitut benefic pentru controlul acestor trăiri, scăzând impulsul de a mânca în exces.

Terapia fizică ajută la îmbunătățirea forței și rezistenței musculare

Kinetoterapia poate contribui la creșterea masei musculare, fapt care poate ajuta la scăderea în greutate. Mușchii sunt structuri metabolice active care consumă calorii chiar și în repaus. Exercițiile de rezistență și forță efectuate sub supraveghere profesională într-un centru kinetoterapie bucuresti stimulează dezvoltarea masei musculare și cresc rata metabolică a organismului. Ca urmare, acesta devine mai eficient în arderea caloriilor și în menținerea unei greutăți corporale sănătoase.

Atunci când vine vorba de atingerea obiectivelor de control al greutății, kinetoterapia poate fi un aliat valoros. Oferă o abordare completă și eficientă a controlului greutății corporale prin exerciții fizice și programe personalizate.


Acest material a fost realizat de agenția de marketing campaigns, având scopul de a furniza informații utile persoanelor care doresc să-și mențină greutatea corporală prin intermediul kinetoterapiei. Un program personalizat poate fi dezvoltat pentru fiecare pacient împreună cu un specialist în fizioterapie pentru a obține rezultate pe termen lung în ceea ce privește controlul greutății și îmbunătățirea calității vieții.