Lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii despre rinoplastie

Te gandesti sa te supui unei rinoplastii? Programeaza-ti o consultatie la Estetis Clinic din Oradea pentru a primi raspuns la toate intrebarile tale legate de aceasta procedura de la un specialist de top in chirurgie plastica si reparatorie, cum este Dr. Serban Porumb. In timp ce astepti programarea, consulta lista noastra de lucruri esentiale pe care fiecare pacient ar trebui sa le cunoasca despre rinoplastie.

Rinoplastia poate fi o operatie estetica, functionala sau ambele.

Multi pacienti se hotarasc sa apeleze la aceasta interventie chirurgicala din motive cosmetice, dar schimbarea aspectului nasului nu este singurul motiv pentru a lua in considerare rinoplastia. Rinoplastia functionala poate schimba viata pacientilor cu probleme respiratorii, in special celor care se confrunta cu urmatoarele simptome:

  • dureri de cap frecvente;
  • respiratie urat mirositoare;
  • respiratie zgomotoasa;
  • infectii recurente ale sinusurilor;
  • sangerari nazale frecvente;
  • gura uscata.

Rinoplastia functionala poate fi sau nu asociata cu rinoplastia cosmetica, in functie de dorintele si nevoile pacientului.

Poate dura un an sau mai mult pentru a vedea rezultatele finale ale rinoplastiei.

Pacientii care apeleaza la o operatie estetica la nivelul nasului trebuie sa aiba rabdare, deoarece efectul final va fi vizibil dupa un an sau chiar mai mult. Asadar, este nevoie de timp pentru a te recupera complet dupa rinoplastie. Sigur, poti reveni la activitatile obisnuite la doar cateva saptamani dupa operatie, dar poate fi nevoie sa astepti inca un an pentru ca toata inflamatia cauzata de operatie sa dispara. Nu iti face griji, nimeni nu va observa umflarea dupa cateva saptamani, dar este nevoie de timp si rabdare pentru ca nasul tau sa ajunga la forma ideala.

Este important sa-ti alegi cu atentie chirurgul care sa-ti efectueze rinoplastia.

Orice chirurg poate efectua o rinoplastie, dar iti recomandam sa faci aceasta alegere cu mare atentie. Rinoplastia este o procedura foarte complexa si delicata. Daca nu este facuta in mod corespunzator, poti experimenta leziuni de durata ale nasului si probleme de respiratie pe tot parcursul vietii. Apeleaza la un chirurg plastician specializat in rinoplastie, cum este dr. Serban Porumb, aceasta avand mai bine de 23 de ani de experienta acumulata in chirurgia plastica si estetica, cu peste 12 000 de interventii chirurgicale la activ. Mai mult, dr. Serban Porumb este primul chirurg plastician din Romania care a fost invitat sa sustina o conferinta in cadrul Societatii Americane de Rinoplastie, aceasta fiind cea mai veche si cea mai elitista societate de rinoplastie din intreaga lume.

Nu exista un nas perfect.

Cum arata nasul perfect? Secretul nasului perfect este sa gasesti unul pe care il iubesti. Cu ajutorul rinoplastiei, poti elimina o cocoasa inestetica, denivelarile, poti corecta asimetria, poti redimensiona narile si multe altele. Chirurgul plastician va lucra cu tine pentru a aborda partile nazale care te ingrijoreaza, in asa fel incat sa-ti iubesti nasul. In plus, va putea chiar si sa foloseasca imagini computerizate in timpul consultatiei pentru a te ajuta sa vizualizezi inainte de operatie nasul pe care il poti avea in urma rinoplastiei. Insa pefectiune nu exista, iar acest lucru trebuie stiut de toti pacientii care doresc sa se supuna unei operatii estetice.