Proteze dentare flexibile: Ce avantaje îți oferă?

Îți poți pierde speranța unor dinți funcționali și a unui zâmbet perfect, atunci când te confrunți cu anodonție, însă medicii stomatologi pot găsi soluție în orice situație. În cazul în care ai mai mulți dinți lipsă, iar implanturile dentare nu sunt o opțiune pentru tine, ți se poate recomanda proteza flexibilă.

Spre deosebire de o proteză dentară obișnuită, aceasta se mulează foarte bine pe profilul formelor gingivale, îndeplinind excelente funcții masticatorii. De aceea, ele sunt considerate o modalitate inovativă de protezare, la care pot apela cu încredere toți pacienții.

Ce sunt protezele dentare flexibile?

Protezele dentare flexibile sunt recomandate pentru a înlocui dinții lipsă. Acestea sunt realizate de cele mai multe ori din rășini, care sunt biocompatibilele și lipsite de efecte secundare. Ele nu au cleme metalice vizibile, motiv pentru care reprezintă o soluție mai estetică pentru a reda frumusețea unui zâmbet complet.

Principalele avantaje ale unei proteze dentare flexibile

Datorită materialului din care sunt realizate, protezele flexibile oferă pacienților avantaje majore, printre cele mai importante aflându-se următoarele:

  • Confort sporit

Grație materialului flexibil din care sunt realizate, protezele flexibile se adaptează perfect la contururile gurii, asigurând pacienților un confort ridicat. Ei nu vor simți niciun disconfort pe durata vorbirii sau a masticației, perioada de acomodare fiind mult mai redusă decât în cazul unor proteze dentare obișnuite.

  • Estetică îmbunătățită

Un alt motiv pentru care mulți pacienți se orientează către proteze flexibile constă în aspectul lor cât mai natural. Prin urmare, ele au o culoare asemănătoare cu cea a gingiilor, prin care este redat aspectul natural al dinților.

În plus, clamele folosite pentru fixarea protezelor sunt realizate din material flexibil, acesta contribuind la aspectul lor cât mai natural.

  • Biocompatibilitate ridicată

Unele persoane sunt alergice la materialul acrilic sau la nichelul din care sunt confecționate protezele dentare. De cealaltă parte, protezele flexibile sunt concepute din materiale biocompatibile și hipoalergenice, făcând posibilă purtarea lor confortabilă, fără reacții alergice sau iritații.

  • Rezistență mare

Dacă vrei să utilizezi proteze durabile, de care să te bucuri mai mult timp, tot protezele flexibile sunt o alegere inspirată. Fiind concepute din materiale durabile, ele se remarcă printr-o durabilitate sporită la fracturi și fisuri.

Cum se realizează protezele dentare?

Modul în care sunt realizate protezele flexibile nu diferă de cel al protezelor obișnuite. Astfel, este nevoie să urmezi o consultație inițială, pentru a discuta cu medicul stomatolog, dacă ele sunt cea mai bună opțiune de tratament pentru tine.

Urmează realizarea amprentelor, care sunt apoi trimise la un laborator dentar, unde se va realiza proteza. Se continuă cu o ajustare a protezei, pentru a garanta o potrivire precisă.

În funcție de atenția pe care o acorzi îngrijirii lor, protezele dentare flexibile pot fi purtate ani la rând, fără înlocuire. De aceea, este recomandat să mergi cu regularitate la vizitele recomandate de medic și să le îngrijești cu atenție, printr-o curățare adecvată.

Alege medici cu experiență, care îți oferă cele mai bune soluții de tratament, indiferent dacă optezi pentru proteze dentare, implanturi, albire profesională sau dorești să porți un aparat dentar.