Top 3 avantaje ale utilizării lentilelor de contact

Ochelarii de vedere au devenit inconfortabili și greu de manipulat? Poți lua în considerare alternativa lentilelor de contact. Deși procesul de îngrijire va fi mai riguros, beneficiile de care te vei bucura vor compensa efortul. Totuși, e foarte important să primești aprobarea medicului oftalmolog pentru a te asigura că vei avea parte de siguranța dorită.

Există mai multe modele de lentile contact către care te poți orienta. În plus,  nu sunt utilizate doar pentru a corecta defectele de vedere, ci pot avea și un rol estetic. Produsele ce te ajută să-ți schimbi culoarea ochilor după bunul plac sunt din ce în ce mai răspândite. De asemenea, poți îmbina utilul cu plăcutul cu ajutorul perechilor de lentile colorate cu dioptrii. Flexibilitatea se numără printre avantajele cheie ale unei astfel de achiziții. Ai la dispoziție o multitudine de opțiuni dintre care poți alege. Indiferent de preferințele tale, cu siguranță vei găsi un model care să ți se potrivească. Însă, înainte de toate, e foarte important să te informezi cu privire la caracteristicile lentilelor de contact.

3 motive pentru care să porți lentile de contac

În momentul în care optezi pentru lentile de contact, beneficiile nu vor întârzia să apară. Utilizate conform instrucțiunilor, lentilele îți vor oferi mai mult ca sigur libertatea de care ai nevoie pentru o apariție inedită. Însă, avantajele nu se opresc aici.

Iată principalele trei plusuri ale achiziționării lentilelor:

  1. Te bucuri de confort sporit – Ochelarii de vedere trebuie curățați regulat de-a lungul zilei. Astfel, va trebui să ai întotdeauna la îndemână soluții speciale pentru îndepărtarea murdăriei de pe lentile. Însă, lentilele de contact, în funcție de modelul ales, trebuie curățate o sigură dată pe zi. În cazul celor cu purtare zilnică, tot ce trebuie să faci este să le arunci după utilizare.
  2. Scapi de accesoriile nedorite – Există situații în care ramele pentru ochelari pot fi  greu de ales. Dacă nu găsești o opțiune potrivită pentru tine, poți alege avantajele lentilelor de contact. Nu va mai trebui să îți faci griji în privința asortării ținutelor. Așadar, poți îmbina utilul cu plăcutul. Problemele de vedere nu îți vor mai da bătăi de cap, iar aparițiile tale vor reuși să atragă toate privirile.
  3. Ai posibilitatea de personalizare – Desigur, principalul detaliu personalizat după nevoile tale este reprezentat de dioptriile produselor. Însă, există producători care îți oferă posibilitatea de a-ți colora lentilele de contact conform nuanțelor preferate. Poți beneficia și de o mică schimbare estetică odată cu înlocuirea instrumentelor de corecție optică.

Câte tipuri de lentile de contact există?

Lentilele de contact pot fi destinate utilizărilor unice, extinse sau continue si pot inlocui ochelari de vedere cu success in cele mai multe dintre cazuri. Desigur, trebuie să respecți indicațiile medicului oftalmolog și să optezi pentru varianta adecvată propriilor necesități.

Principalele tipuri de lentile contact pentru care poți opta sunt:

  • Zilnice – Reprezintă cel mai sigur și la îndemână model de lentile și sunt destinate unei singure utilizări. Tot ce trebuie să faci este să le îndepărtezi cu grijă la finalul zilei și să le arunci la coșul de gunoi.
  • Săptămânale – Deși denumirea te poate induce în eroare, află că lentilele săptămânale pot fi purtate două săptămâni consecutive înainte de a fi schimbate. Însă, vei fi nevoit/ă să le cureți periodic conform instrucțiunilor oferite de producător sau recomandările medicului.
  • Lunare – Varianta ce necesită o înlocuire mai rară este reprezentată de lentile de contact lunare. Sunt concepute pentru a fi folosite 30 de zile și, asemenea celor săptămânale, trebuie îndepărtate și curățate frecvent.

Opțiunile sunt numeroase, iar o alegere potrivită poate fi dificil de făcut. Fiecare problemă de vedere trebuie corectată diferit și doar un profesionist îți poate oferi sprijinul necesar pentru a o rezolva eficient. Așadar, primul pas pentru a te bucura de schimbare este un consult de specialitate.

Depășește orice provocare cu succes, experții îți stau la dispoziție!